Portret Jelle Gilhuis

Nieuws - 23 juni 2021 - Communication TNW

Commissioner of Public Relations, studievereniging TG | Student

“Of ik in het bestuur van studievereniging TG was gegaan als ik had geweten hoe het zou lopen? Ja, zeker. Het was misschien niet helemaal waar ik ‘ja’ tegen zei, een jaar of wat geleden. En natuurlijk had ik het liefst ook feesten gehad met grote groepen studenten. Maar het was een mooie en leuke ervaring. Ergens had het ook wel wat, op deze manier, want je kunt niet een kant-en-klaar draaiboek volgen. Je moet creatief zijn.

Voor ons was er al wat meer mogelijk. Op de deur van elke ruimte hangt een A4’tje waarop staat met hoeveel mensen je er maximaal kunt zitten. In ons hok mogen we met z’n drieën zijn. Dat is al heel fijn, want tijdens de strenge lockdown zaten we allemaal thuis.   

Ik word heel blij van de versoepelingen die nu worden doorgevoerd. Het weer wordt ook steeds beter, dus we kunnen naar buiten om elkaar daar op een veilige manier te zien. Sporten mag nu ook weer, en dus zijn veel van onze activiteiten daarop gericht. We organiseren bijvoorbeeld sportactiviteiten in het kader van ons lustrum en een sportdag voor eerstejaarsstudenten. Dat is precies wat je als studievereniging wilt doen: een platform bieden om mensen met elkaar in contact te brengen.

Persoonlijk ga ik een hele nieuwe levensfase in. Eerst moet ik het laatste vak van mijn bachelor halen, en in september begin ik aan mijn master Chemical Engineering. Wat dat betreft is het ook wel een voordeel dat ik waarschijnlijk weer op de campus mag studeren, want het weinige onderwijs dat ik vorig jaar online heb gevolgd viel me best zwaar. Ik heb er veel zin in!”