Informatie voor aankomende studenten

Laatste update 23 september 2021

Het kabinet heeft verdere versoepelingen voor het hoger onderwijs bekend gemaakt die ingaan per 25 september a.s. 

Wat zijn de versoepelingen?

 • Het gebruik van mondkapjes is niet meer verplicht, het dragen van mondkapjes is dus op vrijwillige basis; 
 • Er geldt geen maximum meer voor groepsgroottes van 75 personen per zelfstandige ruimte; 
 • De 1,5 meter afstandsregel vervalt, wel blijft het verstandig om elkaar de ruimte te geven. 

Hoe zorgen we voor een veilige campus? 

 • Blijf thuis bij corona gerelateerde klachten;
 • Blijf de basisregels volgen: was vaak en goed je handen en nies en hoest in je elleboog; 
 • Schud geen handen; 
 • Doe de Quarantaine Check en volg de quarantaine richtlijnen; 
 • Je wordt aangeraden om twee keer per week gebruik te maken van (vrijwillige) gratis zelftesten

Er zal geen nieuw lesrooster gemaakt worden voor het eerste kwartaal (Q1). Voor het tweede kwartaal (Q2) doen we er alles aan zodat jouw studie weer zo veel mogelijk op de campus plaatsvindt. We raden je aan om Brightspace goed in de gaten te houden. 

Houd deze website in de gaten voor de meest actuele corona-updates. 

Wil je meer weten over wat de gevolgen van de covid-19 uitbraak voor jou als aankomende TU Delft student betekent? Lees dan de volgende onderwerpen.

Academisch jaar 2021-2022

Het kabinet heeft verdere versoepelingen voor het hoger onderwijs bekend gemaakt die ingaan per 25 september a.s.

Wat zijn de versoepelingen?

 • Het gebruik van mondkapjes is niet meer verplicht, het dragen van mondkapjes is dus op vrijwillige basis;
 • Er geldt geen maximum meer voor groepsgroottes van 75 personen per zelfstandige ruimte;
 • De 1,5 meter afstandsregel vervalt, wel blijft het verstandig om elkaar de ruimte te geven.

Hoe zorgen we voor een veilige campus?

 • Blijf thuis bij corona gerelateerde klachten;
 • Blijf de basisregels volgen: was vaak en goed je handen en nies en hoest in je elleboog;
 • Schud geen handen;
 • Doe de Quarantaine Check en volg de quarantaine richtlijnen;
 • Je wordt aangeraden om twee keer per week gebruik te maken van (vrijwillige) gratis zelftesten.

Er zal geen nieuw lesrooster gemaakt worden voor het eerste kwartaal (Q1). Voor het tweede kwartaal (Q2) doen we er alles aan zodat jouw studie weer zo veel mogelijk op de campus plaatsvindt. We raden je aan om Brightspace goed in de gaten te houden.

Deadlines aanmelden collegejaar 2021-2022

Voor aanmelders met een Nederlandse vooropleiding:

 • De reguliere procedure en deadlines worden gehanteerd voor alle aanmeldingen om te starten in september 2021. Voor meer informatie over de wijzigingen in het Nederlandse VWO Centrale Examens, kijk hier.
 • Voor aanmeldingen voor een Numerus Fixus opleiding met een Nederlands VWO diploma is de deadline om resultaten en eventuele deficienties door te geven uitgesteld naar 1 augustus.
 • Voor opleidingen zonder Numerus Fixus en met vrijwillige studiekeuzecheck kun je je aanmelden tot 1 september.

Voor aanmelders met niet-Nederlandse (internationale) vooropleiding:

De aanmelddeadline van 1 april blijft gehandhaafd. Vanwege de maatregelen die wereldwijd worden genomen, kan niet iedereen alle informatie aanleveren voor deze deadline. Helaas is het niet mogelijk om deze deadline te verlengen, omdat we dan de toelatingsprocedures niet correct kunnen afronden. Is het je dus niet gelukt om de benodigde documenten op tijd aan te leveren, dan kun je je jammer genoeg niet inschrijven voor het collegejaar 2021-2022.


To top

Meer over aanmelding: huisvesting, registratie, visa, financiën, campus card, systemen

Alle informatie is te vinden op de volgende pagina’s

Overgang bachelor naar master

Tijdelijke maatregel van de TU Delft betreffende de overgang bachelor naar master vanwege COVID-19. Voor alle informatie omtrent de zachte knip, kijk hier

Instroom bachelor

Studiejaar 2021-2022

Tijdelijke maatregel van de TU Delft betreffende de instroom in de bachelor vanwege COVID-19. 

Meer informatie over toelating tot de bachelor vind je hier.

Inschrijvingsproces: Diploma, betaling, visum, huisvesting

Wat te doen als er vertragingen of problemen zijn met diploma's, betalingen, visa en/of huisvesting.

Specifieke vragen over applicatie/inschrijving

Neem contact op via Contactcentre-ESA@tudelft.nl 

ESA Contact Centre

Collegegeld

Collegegeld betaald en toch niet kunnen komen

Wanneer het niet mogelijk is om naar de TU Delft te komen, moet je voor 1 september je inschrijving intrekken. Als je al betalingen hebt gedaan, zal het Contact Centre je informeren over de procedure en je vragen om de details van de bankrekening waarop je het bedrag wilt laten overmaken.

De TU Delft zal het bedrag terugstorten op je rekening na aftrek van de kosten die de TU Delft heeft gemaakt namens jezelf, zoals kosten voor een visumaanvraag en huisvesting. Daarnaast is terugbetaling van de application fee niet mogelijk.

Verlaging collegegeld 2021-2022

Voor studiejaar 2021-2022 wordt het collegegeld verlaagd vanwege Covid. Dit is een eenmalige regeling vanuit het ministerie van OCW en geldt voor alle Nederlandse universiteiten. Voor de hoogte van het collegegeld en informatie over eventuele terugbetaling kun je hier terecht.

Introductieprogramma

Door de beperkingen op georganiseerde evenementen in Nederland tot en met 1 september zal de introductieperiode afwijken van de standaard programma’s die op de website staan beschreven. Meer informatie.

Uitwisseling

Uitwisselingsprogramma's eerste semester 2021-2022

Het College van Bestuur van de TU Delft heeft besloten om met ingang van september 2021 fysieke uitwisseling binnen Europa toe te staan en alle uitgaande uitwisselingsprogramma's met partnerinstellingen buiten Europa te annuleren.

Inkomende uitwisselingsstudenten uit de EU

Het risico op besmetting met COVID-19 blijft onvoorspelbaar. Op dit moment kan niemand met zekerheid zeggen welke Covid-19-beperkingen in Nederland ook in het herfstsemester nodig zullen zijn, hoe de onderwijssituatie zich zal ontwikkelen en hoe die eruit zal zien (blended, online, on campus). Wel moeten we benadrukken dat de uitwisselingsstudent fysiek aanwezig moet zijn op de TU Delft, ongeacht het aantal cursussen dat online wordt gegeven. Een zuiver virtuele mobiliteit is voor geen enkele student een optie. Het is de eigen beslissing en verantwoordelijkheid van de student of hij/zij een gepland verblijf in het buitenland aan de TU Delft aanvangt.

 

Laat je vaccineren!

Wil je je laten vaccineren tegen corona? Maak dan een afspraak op www.planjeprik.nl, maar het kan ook zonder afspraak op GGD-locaties die zijn te vinden op www.prikkenzonderafspraak.nl. Vooralsnog kiest de TU Delft ervoor dat je zonder coronabewijs het onderwijs op de campus kunt volgen.

Corona-vaccinatieplan: informatie voor internationale studenten

Alle personen van 18 jaar of ouder die in Nederland wonen en bij de gemeente staan ingeschreven, komen in aanmerking voor een COVID-19-vaccinatie.

Als eerst schrijf je je in bij de gemeente waar je woont (of gaat wonen) om je Burgerservicenummer (BSN) te krijgen. Met het BSN kun je een DigiD (digitale identiteit) aanvragen. Hiermee kun je de vaccinatie aanvragen. Meer informatie in verschillende talen vind je hier.

Bron: lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19-vaccinatie (par. 2.3).

Vooralsnog kiest de TU Delft ervoor dat je zonder vaccinatiebewijs het onderwijs op campus kunt volgen. Om veilig onderwijs te kunnen volgen en te kunnen geven hopen we dat iedereen die aan de TU Delft studeert de overheidsrichtlijnen opvolgt als het gaat om vaccineren en testen.

Tweede vaccinatie voor studenten uit het buitenland

Studenten die in het buitenland alleen hun eerste prik hebben gehad en daarna naar Nederland zijn gekomen, kunnen nu een afspraak maken voor hun tweede prik in Nederland. Het gaat alleen om de vaccins Astra-Zeneca, Pfizer/BioNTech en ModeRNA. Maak een afspraak via: rivm.nl/vaccinatie2.

Meer informatie in verschillende talen vind je hier.

Gratis zelftesten

Studenten worden aangeraden om gebruik te maken van (vrijwillige) zelftesten. Het is voor alle studenten en medewerkers weer mogelijk om zelftesten gratis te bestellen via www.zelftestonderwijs.nl. Studenten en medewerkers worden geadviseerd twee keer per week een zelftest te gebruiken.

Reis je naar Nederland?

Wij adviseren studenten die naar Nederland komen deze informatie te lezen en in het bijzonder het onderdeel “Reizen en vakantie”.

 

Welzijn en studie tijdens covid-19

Voor meer informatie over alle voorzieningen voor studenten tijdens Covid-19, zie hier.

Horeca

Vanaf maandag 27 september kun je zonder corona check terecht in de horeca van de TU Delft. Uitzondering hierop is X, vanwege het openbare karakter. Labs, Hang Out en Food station vallen niet onder de horeca van TU Delft, ook daar geldt nog de corona check.