Promoties

We verwachten dat al onze studenten en medewerkers  op de campus een mondkapje dragen wanneer ze zich door de gebouwen (dus ook in onze laboratoria) begeven. Dat betekent bij binnenkomst, tijdens het verplaatsen tussen ruimtes en bij het weggaan uit een gebouw. Zit je eenmaal in collegezaal of werkruimte, dan mag het mondkapje weer af.

Door de huidige omstandigheden is de situatie rondom je verdediging waarschijnlijk anders dan je voor ogen had: namelijk je proefschrift verdedigen na al het harde werk en je promotie vieren met je vrienden en familie. Het College voor Promoties heeft de procedures zodanig moeten aanpassen dat promovendi, die hun verdediging hebben ingepland, in ieder geval hun verdediging kunnen blijven plannen of alternatieve mogelijkheden tot hun beschikking hebben. 

In principe gaan promoties ‘gewoon’ door, al is het in aangepaste vorm. Uitstel hoeft dus niet en kan alleen in overleg met je promotoren en de Graduate School. We hebben natuurlijk bepaalde maatregelen genomen om het welzijn van alle betrokkenen te beschermen en om de kwaliteit en onafhankelijkheid van je verdediging te waarborgen. 

  • De voorzitter van het College voor Promoties heeft besloten dat leden van de promotiecommissie die niet aanwezig kunnen zijn tijdens de verdediging, online kunnen deelnemen aan de plechtigheid in de Senaatszaal.
  • De voorzitter, de promotor en de kandidaat zijn wel fysiek aanwezig. De 2e (co)promotor en de overige commissieleden nemen online deel via Microsoft Teams. Een dag voor de promotie wordt een groep in Microsoft Teams aangemaakt en wordt een link naar elk commissielid gemaild.
  • Het is voor familie en vrienden mogelijk om de plechtigheid door middel van een livestream ‘real-time’ bij te wonen. De plechtigheid wordt ook nog steeds opgenomen en de kandidaat krijgt dit na afloop op een USB stick mee.
  • De kandidaat wordt verzocht zijn/haar proefschrift uiterlijk 14 dagen voor de ceremonie via de post naar de commissieleden te sturen.
  • De pedel zal de kandidaat bij de Senaatszaal ontvangen.
  • Het lekenpraatje/presentatie (maximaal 15 min.) kan voor de plechtigheid gehouden worden.
  • De kledingvoorschriften gelden zoals opgenomen in het Promotiereglement 2018.

We zijn ons bewust van de zorgen en gevoelens van onzekerheid die deze periode van beperking met zich meebrengt. We moedigen je aan om contact op te nemen met het Graduate School Office (015-278 7334) als je vragen of opmerkingen hebt over de genomen maatregelen en de planning van je proefschrift, bijvoorbeeld als het afreizen naar de TU Delft jou problemen geeft. Meer informatie is te vinden op de pagina ‘Ik ben een PhD student’.

Veel succes en blijf gezond.