Promovendi

Op deze pagina vind je actuele informatie over aangepaste richtlijnen voor promovendi en handige tips je kunnen helpen het thuiswerken prettiger te maken.

Promovendi kunnen gebruik maken van dezelfde faciliteiten als alle TU Delft medewerkers. Op de informatiepagina voor medewerkers lees je meer over ergonomisch thuiswerken en het aanvragen van faciliteiten. Houd de coronawebpagina in de gaten voor de meest actuele richtlijnen voor werken aan de TU Delft.  Op de Werk en Welzijn pagina vind je de mogelijkheden voor ondersteuning op het gebied van welzijn.

Promoties tijdens corona

We verwachten dat al onze studenten en medewerkers  op de campus een mondkapje dragen wanneer ze zich door de gebouwen (dus ook in onze laboratoria) begeven. Dat betekent bij binnenkomst, tijdens het verplaatsen tussen ruimtes en bij het weggaan uit een gebouw. Zit je eenmaal in collegezaal of werkruimte, dan mag het mondkapje weer af.

Meer informatie over promoties tijdens corona

Door de huidige omstandigheden is de situatie rondom je verdediging waarschijnlijk anders dan je voor ogen had: namelijk je proefschrift verdedigen na al het harde werk en je promotie vieren met je vrienden en familie. Het College voor Promoties heeft de procedures zodanig moeten aanpassen dat promovendi, die hun verdediging hebben ingepland, in ieder geval hun verdediging kunnen blijven plannen of alternatieve mogelijkheden tot hun beschikking hebben. 

In principe gaan promoties ‘gewoon’ door, al is het in aangepaste vorm. Uitstel hoeft dus niet en kan alleen in overleg met je promotoren en de Graduate School. We hebben natuurlijk bepaalde maatregelen genomen om het welzijn van alle betrokkenen te beschermen en om de kwaliteit en onafhankelijkheid van je verdediging te waarborgen. 

  • De voorzitter van het College voor Promoties heeft besloten dat leden van de promotiecommissie die niet aanwezig kunnen zijn tijdens de verdediging, online kunnen deelnemen aan de plechtigheid in de Senaatszaal.
  • De voorzitter, de promotor en de kandidaat zijn wel fysiek aanwezig. De 2e (co)promotor en de overige commissieleden nemen online deel via Microsoft Teams. Een dag voor de promotie wordt een groep in Microsoft Teams aangemaakt en wordt een link naar elk commissielid gemaild.
  • Het is voor familie en vrienden mogelijk om de promotie via een livestream live bij te wonen. De promotie wordt opgenomen en de kandidaat ontvangt na afloop via e-mail een link naar de opname.
  • De kandidaat wordt verzocht zijn/haar proefschrift uiterlijk 14 dagen voor de ceremonie via de post naar de commissieleden te sturen.
  • De pedel zal de kandidaat bij de Senaatszaal ontvangen.
  • Het lekenpraatje/presentatie (maximaal 15 min.) kan voor de plechtigheid gehouden worden.
  • De kledingvoorschriften gelden zoals opgenomen in het Promotiereglement 2018.

We zijn ons bewust van de zorgen en gevoelens van onzekerheid die deze periode van beperking met zich meebrengt. We moedigen je aan om contact op te nemen met het Graduate School Office (015-278 7334) als je vragen of opmerkingen hebt over de genomen maatregelen en de planning van je proefschrift, bijvoorbeeld als het afreizen naar de TU Delft jou problemen geeft. Meer informatie is te vinden op de pagina ‘Ik ben een PhD student’.

Veel succes en blijf gezond.

Neemt contact op met de Graduate School bij vragen

We zijn ons bewust van de zorgen en gevoelens van onzekerheid die deze periode van beperking met zich meebrengt. We moedigen je aan om contact op te nemen met het Graduate School Office (015-278 7334) als je vragen of opmerkingen hebt over de genomen maatregelen en de planning van je proefschrift, bijvoorbeeld als het afreizen naar de TU Delft jou problemen geeft. 

Bespreek het met collega's

Het is belangrijk om het te uiten als het je teveel wordt. Maak het bijvoorbeeld bespreekbaar met collega’s met wie je goed contact hebt, en geef het aan bij je leidinggevende. Samen met hen kun je bespreken wat er eventueel gedaan kan worden, bijvoorbeeld om je werkdruk te verlagen.

Nieuwe medewerkers / reizen buitenland

Ben je nieuw en verwacht je binnenkort bij de TU Delft te starten vanuit het buitenland? Neem een kijkje bij deze topics: Nieuwe medewerkers uit het buitenland  en Visa en vergunningen voor Nederland. Reis je naar Nederland of ga je op vakantie of familiebezoek naar het buitenland? Check dan deze info: Vakantie naar het buitenland / Reisapp Buitenlandse zaken / Code geel, oranje of rood?