Werk en Welzijn

Als een ding helder is geworden in deze coronatijd, is dat het ontzettend belangrijk is om goed voor onszelf te zorgen. Dat klinkt logisch, maar het is voor velen best een uitdaging om in periodes van stress oog te houden voor de eigen mentale en fysieke gezondheid. De TU Delft grijpt dit moment aan om structureel aandacht te bieden aan welzijn. Dat krijgt vorm door het aanbieden van verschillende trainingen, workshops en sessies met collega’s. Soms om praktische tips te geven, en andere keren door samen met collega’s te leren en elkaar te inspireren.

Daarnaast zijn er ook vanuit andere hoeken initiatieven en ondersteuning. Hieronder staan de diverse initiatieven op rij.

Andere initiatieven en ondersteuning

Bedrijfsmaatschappelijk werker

Je kunt voor hulp en advies terecht bij de bedrijfsmaatschappelijker werker, Marinka Versteeg. Kijk hier wat zij voor je kan doen of benader haar direct via telefoonnummer +31 (0)6 51 27 29 33 of per e-mail: a.l.m.versteeg@tudelft.nl. Gesprekken met de bedrijfsmaatschappelijk werker zijn vertrouwelijk.

Werkdruk- en vitaliteitscoach

Worstel jij ook met de huidige werkdruk en met de overgang naar werken? En vraag je je af hoe je overeind blijft? Het kan helpen om hierover met iemand in gesprek te gaan. HR biedt in samenwerking met het Health Coach Programma (HCP) individuele coaching aan. Kies jouw eigen coach uit en bespreek in één tot drie coachgesprekken via Skype je wensen en uitdagingen. Alle onderwerpen zijn bespreekbaar, maar zeker ook werkdruk, weerbaarheid en gezondheid. Kijk hier voor meer informatie over de coaches en om je aan te melden.

PhD kandidaat in tijden van Corona

Naast de informatie die er is voor alle medewerkers hebben we ook specifieke informatie voor PhD kandidaten. We kunnen ons voorstellen dat het overweldigend is om informatie uit verschillende bronnen te ontvangen. Daarom creëerde de Graduate School de ‘Ik ben een PhD kandidaat situatie’, inclusief een lijst met ‘nuttige links in tijden van Corona’. Klik hier om een kijkje te nemen.

Leestips

Hier vind je tips voor o.a. boeken en artikelen over werken in tijden van corona. Houd de website in de gaten, want het lijstje wordt regelmatig aangevuld. Heb je zelf een leestip? Stuur dan een mail naar werkenwelzijn@tudelft.nl.

Boeken

  • Werk heeft het gebouw verlaten: Jitske Kramer schreef dit boek tijdens de tweede gedeeltelijke lockdown, in oktober 2020. Over hoe het coronavirus een collectieve, wereldwijde cultuurschok teweegbracht, de impact die dat heeft gehad op ons werkleven en hoe we daarmee om gaan.
  • Leidinggeven in de hybride organisatie: Jeroen Busscher gaat in dit boek in op vragen als: welke rol hebben we als leidinggevende in een hybride organisatie en hoe zorgen we ervoor dat we een team blijven?

Artikelen en papers

Hoe geef je leiding aan een ‘hybride’ team? Deze artikelen gaan hierop in (Engelstalig):

Werkboeken