Nieuwe campustour toont het verschil tussen hbo en wo

Nieuws - 08 december 2021

TU Delft, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Inholland Delft organiseren een gezamenlijke campustour waarbij scholieren alles te weten komen over de verschillende onderwijsvormen en opleidingen van de drie instellingen. Want wie goed kiest, studeert beter. Vanaf vrijdag 10 december kunnen studiekiezers zich via de website van TU Delft aanmelden voor dit rondje op de campus.
 
Beste studiestart

Als je bijna je vwo-diploma op zak hebt, gaat je omgeving er meestal vanuit dat je naar de universiteit gaat als hoogst haalbare vervolgopleiding. Toch komen ieder jaar minstens 100 eerstejaarsstudenten terug op die keuze en stappen over van TU Delft naar De Haagse Hogeschool of Hogeschool Inholland. Met een nieuwe campustour krijgen studiekiezers een extra kans om zich van heel dichtbij te laten informeren over wat er op de Delftse campus allemaal gebeurt en te doen is.
 
De juiste keuze

Niet iedereen is hetzelfde. De een vindt het fijn om te leren in kleine groepen, terwijl de ander zich prima weet te redden in een collegezaal met honderden studenten. En waar de ene student is geïnteresseerd in het hoe, wil de andere vooral het waarom weten. Zulke factoren zijn ook van belang bij het maken van de studiekeuze. Maar waar aankomend studenten vaak wel goed nadenken over welke opleiding zij inhoudelijk willen volgen, wordt minder nagedacht over het niveau van de studie. Op de Delftse campus kunnen echter heel veel technische opleidingen niet alleen op universitair maar ook op hbo-niveau worden gevolgd. Er zijn ook doorstroommogelijkheden.
 
Kennismaken met 3 onderwijsvormen

Vanaf 10 december kunnen scholieren elke vrijdagmiddag om 15.00 uur samen met een gids een rondje over de campus lopen. Daarbij krijgen ze informatie over de verschillende onderwijsvormen en opleidingen van TU Delft, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Inholland. Ook bezoeken ze faciliteiten waar studenten van alle drie de instellingen gebruik van kunnen maken, zoals sport- en cultuurcentrum X en de TU Delft Library. Ouders zijn uiteraard ook welkom om mee te lopen. Met de campustour hopen de drie instellingen het verschil tussen hbo en wo duidelijker te maken, zodat studiekiezers ook een gefundeerde keuze kunnen maken voor het niveau van hun opleiding.

 

/* */