TU Delft doet mee aan Nationale Klimaatweek

Nieuws - 28 oktober 2021 - Webredactie Communication

Van 28 oktober tot 5 november is het Nationale Klimaatweek met als slogan ‘iedereen doet wat’. De TU Delft doet, als klimaatuniversiteit, volop mee, want aandacht voor het klimaat is urgenter dan ooit. 

De Nationale Klimaatweek (NKW) is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om burgers én organisaties te inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Tijdens deze landelijke campagne informeert, activeert en mobiliseert het ministerie burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties om te laten zien hoe zij een bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen. Ook wil het ministerie laten zien wat er allemaal gebeurt om de klimaatdoelstellingen te realiseren.  

Climate Action

Het Delftse Klimaatprogramma sluit helemaal aan bij de Nationale Klimaatweek. De komende tien jaar investeert TU Delft in totaal 22 miljoen euro in klimaatonderzoek en –onderwijs en nog meer in het duurzamer maken van de eigen campus, die daarbij fungeert als living lab voor duurzaamheidsoplossingen. Op de Campus in Den Haag opende de TU Delft onlangs, op 24 september, haar Climate Action Hub in het Wijnhavengebouw. De Climate Action Hub wordt een fysieke ontmoetingsplaats waar bestuurders en beleidsmakers, kennisinstellingen, burgers en bedrijven samen kunnen werken aan concrete oplossingen voor klimaatuitdagingen.  

Iedereen doet wat

Tijdens de Nationale Klimaatweek maken wij zichtbaar wat wij, als klimaatuniversiteit, voor bijdragen leveren. In de hal van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat worden innovaties als de Flying-V, Tiler en de Slamuur tentoongesteld. Vanavond, 28 oktober 21.30, is de op de campus opgenomen Klimaatkwis 2021 te zien bij NPO, waarin Harm Edens twee teams op hun kennis over de staat van het klimaat test. Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère laat zien wat er nu al mogelijk is in de strijd tegen klimaatverandering. De Open Science Community Delft organiseert een Zoom-bijeenkomst op 5 november over de uitdagingen en kansen bij het werken met klimaatdata. Houdt de sociale media kanalen in de gaten voor alle activiteiten en klimaatverhalen van Delftse wetenschappers. 

/* */