TU Delft op 50e plaats in THE Reputation Ranking

Nieuws - 28 oktober 2021 - Webredactie Communication

In de Times Higher Education World Reputation Ranking 2021 die vandaag verschijnt, staat de TU Delft op positie 50. Vergeleken met andere universiteiten in Europa staat de TU Delft op de 13e plaats, in Nederland op de eerste.

Reputatie

De resultaten zijn gebaseerd op enquêtes die zijn uitgezet bij leading academics waarbij gevraagd wordt maximaal 15 universiteiten te noemen die in hun ervaring excelleren op het gebied van onderwijs en onderzoek. Deze input word ook gebruikt in de World University Ranking en de Subject Rankings van Times Higher Education.

“The most powerful global university brands”

De lijst wordt gepresenteerd als de lijst met “the most powerful global university brands”, er worden (voorheen nog 100 en nu) slechts 200 posities vergeven.

Verschillende ranglijsten

Ranglijsten zoals deze zijn voor universiteiten vooral van belang voor het aantrekken van internationaal talent, omdat ze door internationale studenten en wetenschappers veel geraadpleegd worden. De THE-Ranking hoort, samen met de Shanghai-ranking en de QS-ranking, bij de toonaangevende universiteitsranglijsten in de wereld. Elk van deze ranglijsten is net even anders samengesteld en heeft zijn eigen voordelen en beperkingen.

De volledige reputatie-ranglijst is te zien via deze link