TU Delft weer op plaats 15 in de wereldwijde QS Subject ranking

Nieuws - 04 maart 2021

De World University Rankings by Subjects 2021 die op 3 maart is verschenen, plaatst TU Delft net als vorig jaar op een respectabele 15e positie in de brede categorie Engineering & Technology. Bij de uitsplitsing in vakgebieden staat TU Delft tien keer in de wereldwijde top 20, o.a. in Architecture, Civil & Structural Engineering, Mechanical, Aeronautical & Manufacturing Engineering en Environmental Sciences. 

Nieuw binnen
De TU Delft staat met een aantal subjects dit jaar voor het eerst in de ranglijst: Art & Design, Statistics & Operational Research, Biological Sciences en Medicine. Vooral Art & Design valt in dit rijtje op met een mooie 11de positie. 

Met stip gestegen
Zoals ieder jaar zijn er vakgebieden die (licht) stijgen of dalen. Opvallen dit jaar zijn de drie vakgebieden die een plaats binnen de top 50 wisten te bemachtigen: Geophysics en Earth & Marine Sciences beide op plek 41 en Geology op plek 43. Deze onderwerpen hadden vorig jaar nog een plek tussen de 51 en 100. 

QS Subject Rankings
De QS-ranking is een van de toonaangevende ranglijsten van universiteiten in de wereld. Elk van die lijsten heeft andere eigenschappen en gebruikt net een andere samenstelling van indicatoren.  Jaarlijks brengt QS naast de World University Ranking aparte Subject Rankings uit. De indicatoren die ten grondslag liggen aan deze rankings zijn: academic reputation, employer reputation, citation per paper en de H-index. De weging varieert per vakgebied. Dergelijke ranglijsten zijn voor universiteiten vooral van belang voor het aantrekken van internationaal talent, omdat ze door internationale studenten en wetenschappers veel geraadpleegd worden.

Meer informatie 
Kijk hier voor meer informatie over de QS World University Rankings by Subject 2021