Alumna Cora Man wint Marina van Dammebeurs 2021

Nieuws - 19 mei 2021

Woensdag 19 mei vond de uitreiking van de Marina van Dammebeurs 2021 plaats. Ruim 50 vrienden, familie, oud-studiegenootjes en collega’s belden in om de Marina van Damme Award Ceremony 2021 online bij te wonen. Drie indrukwekkende video-pitches en een kort juryberaad verder maakte prof.dr. Marina van Geenhuizen, voorzitter van de jury, bekend dat Cora Man zich tot winnaar 2021 mocht noemen.

De Marina van Dammebeurs, mogelijk gemaakt door dr.ir. Marina van Damme, stelt jonge vrouwelijke ingenieurs in staat zich verder te ontwikkelen en hun persoonlijke carrière een boost te geven. De jury nomineerde dit jaar uit zeventien aanvragen drie kandidaten voor de felbegeerde beurs van €9.000: Dorota Talady, Faculteit Technische Natuurwetenschappen, Jolien de Jager, Faculteit Bouwkunde en Cora Man, Faculteit Industreel Ontwerpen. Hoewel Cora werd uitgeroepen tot winnaar, gingen Dorota en Jolien ook niet met lege handen naar huis. Zij wonnen beide de runner-up prijs van €2.500, ter beschikking gesteld door alumnus ir. Allerd Stikker vanuit het Fortuna Fonds.

Van Geenhuizen namens de jury: de jury waardeert Cora's systematische reflectie op haar uitdagende carrièreswitch om een innovatief bedrijf over te nemen in een business omgeving die hoogst onzeker is. Cora lijkt deze risicovolle stap mentaal al te hebben gezet. Ze is zeer gepassioneerd en rationeel over het nemen van deze stap.  Ze is zich goed bewust van de vaardigheden die ze nog verder moet ontwikkelen en heeft een duidelijk plan hoe ze dit gaat aanpakken. De jury wenst haar veel succes met het aangaan van deze uitdaging en hoopt dat deze beurs haar professionele carrière een boost zal geven".

Allereerst wil ik Marina van Damme bedanken voor deze kans. Haar toewijding maakt het voor ons, vrouwelijke ingenieurs, mogelijk om onszelf verder te ontwikkelen. Ik denk dat ze een echte inspiratie is voor veel vrouwen en hopelijk kan ik in de toekomst ook zo'n inspiratie voor andere vrouwen zijn. Ik wil ook mijn werkgever bedanken voor zijn vertrouwen in mij om zijn levenswerk over te nemen. Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe avontuur te beginnen en ben ook erg dankbaar voor alle steun die ik heb gekregen van collega's, vrienden en familie. Zonder hen zou ik deze missie niet kunnen realiseren!

― Cora Man

Over Cora Man

Cora studeerde in 2014 af aan de Faculteit Industrieel Ontwerpen, MSc. Integrated Product Design. De weg hiernaartoe was langer dan gemiddeld: ze is één van de weinige mbo-studenten die uiteindelijk een master opleiding aan de TU Delft heeft afgerond. Na haar afstuderen kreeg ze een baan aangeboden bij het bedrijf waarvoor ze ook haar afstudeeropdracht deed. Asha International, een Rotterdams Familiebedrijf. Ze ging als Industrieel Ontwerper aan de slag om de productie efficiënter te maken. Al snel werd duidelijk dat veel processen binnen het bedrijf verbeterd konden worden. Cora besloot de cursus LEAN SIGMA Black Belt te gaan volgen om het bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

"Ondanks dat ik het bedrijf van binnen en buiten ken, heb ik nog niet voldoende kennis van bedrijfstechnische vraagstukken en hoe een bedrijf te runnen. Deze wending in mijn carrière zorgt ervoor dat ik me op deze vlakken zal moeten ontwikkelen om het bedrijf voort te zetten en te laten groeien." Cora zal de beurs gebruiken om een deel van de kosten voor de Master of Business Administration (MBA) met specialisatie Entrepreneurship & Innovation te bekostigen. Deze opleiding wordt aangeboden voor de Wittenborg University of Applied Sciences.

Lees hier meer over de runner-up kandidaten

/* */