Update coronavirus: van het nieuwe normaal richting het oude normaal

Nieuws - 20 september 2021 - Communication

Vanaf zaterdag 25 september 2021 vervalt de coronamaatregel 1,5 meter afstand houden en zijn er forse versoepelingen op het organiseren van evenementen. Toch zijn we nog niet helemaal van de maatregelen af. In Cafe X en bij evenementen wordt het coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar en de bekende veiligheidsmaatregelen blijven van kracht. Gelukkig kunnen we daarnaast het aantal toegestane personen per ruimte verder ophogen en komen in Freetown de huiskamer, keuken en 404 beschikbaar en zullen daarnaast alle kleedkamers, douches en kluisjes weer opengesteld worden.

1,5 meter afstand vervalt
Het kabinet zet een grote stap richting het ‘oude normaal’. De 1,5 meter-regel komt te vervallen. De 1,5 metersamenleving is een begrip geworden. We zijn eraan gewend, maar toch ook niet. Desondanks blijft er een 1,5-meteradvies. We waarderen het als er geen polonaise in onze (weer beschikbare!) huiskamer plaatsvindt, maar zullen deze ook niet afbreken.

Toegang met het coronatoegangsbewijs
Handhaving zal echter wel plaatsvinden in de horeca en bij evenementen, waar vanaf zaterdag een toegangsbewijs verplicht is voor iedereen vanaf 13 jaar en vanaf 14 jaar met ID-bewijs. Dat betekent dat wanneer je een lekkere pizza in Cafe X komt eten of de lezing van Stine Jensen bezoekt je gevraagd wordt naar je toegangsbewijs. Zonder toegangsbewijs kunnen we je helaas niet ontvangen in Cafe X en bij de evenementen. Bij de Concept Store kun je nog steeds een drankje of eten afhalen, maar is er geen toegangsbewijs nodig.

Ophogen aantal personen per ruimte
Onder voorbehoud van de ventilatienorm per ruimte kunnen we het aantal toegestane personen per ruimte verder ophogen. Dit houdt onder andere in dat het weer zo gezellig als vanouds wordt bij de ticketuren en de Open Studio, je met meer vrienden de Fitness kan bezoeken en nu wel die ene vriend op trompet erbij kan vragen in de bandruimte. Zodra de nieuwe cursusreeksen van kwartaal twee starten in oktober, zal ook het aantal cursisten verhoogd worden. Helaas kunnen we de aantallen voor Strength nog niet ophogen wegens een beperking in de ventilatiecapaciteit. We hopen ook hier snel het toegestane aantal personen te kunnen verhogen.
Daarnaast zijn toeschouwers niet langer alleen buiten toegestaan, we kunnen nu ook weer de supporters van de activiteiten binnen verwelkomen!

Heropening van de huiskamer, de keuken en 404
Ben je helemaal klaar met het Netflixen op je kamer en je soepje opwarmen in je eigen keuken? Je bent weer van harte welkom in onze huiskamer, de keuken en 404 in Freetown. Hou er wel rekening mee dat twee van de drie keukenblokken (als vanouds) gereserveerd moeten worden en één keukenblok vrij te gebruiken is.

Kluisjes, kleedkamers en douches
Alle kluisjes, kleedkamers en douches zullen weer beschikbaar worden gesteld. Wel blijft het advies om zo min mogelijk spullen mee te nemen en je bij voorkeur thuis om te kleden voordat je naar X komt.
We realiseren ons dat de bovenstaande versoepelingen voor iedereen anders ervaren worden. Voor de één kan het niet snel genoeg gaan, een ander zal het juist spannend vinden. Met de hoge vaccinatiegraad en de blijvende veiligheidsmaatregelen zorgen we er samen voor dat je op veilige wijze kunt deelnemen aan ons aanbod. Maar, we zullen ook blijven investeren in het aanbieden van online aanbod om iedereen zo goed mogelijk in zijn of haar behoeften te kunnen voorzien.