Update coronavirus: de maatregelen van 12 november op een rij

Nieuws - 16 november 2021 - Communication

Het demissionair kabinet heeft afgelopen vrijdag 12 november uitgebreide maatregelen afgekondigd om het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen gelden voor in ieder geval drie weken, tot 4 december. Aangezien de maatregelen vanaf 13 november na 18.00 zijn gaan gelden hebben we hier vrijdag al een eerste update vanuit X over gepresenteerd. In het onderstaande bericht zetten we alle maatregelen die van toepassing zijn op X nog even op een rij: 1,5 meter afstand voor en na buitensport, geen toeschouwers tijdens sportactiviteiten, aangepaste openingstijden voor verschillende onderdelen van ons aanbod en herintroductie van de take-away.

Coronatoegangsbewijs en de 1,5-metermaatregel
Sinds zaterdag 6 november geldt dat als je bij X naar binnen wil, je bij de ingang een coronatoegangsbewijs moet laten zien. Ben je gecheckt, dan hoef je binnen geen mondkapje te dragen en is de 1,5 meter afstand niet verplicht.

Voor buitensporters, met uitzondering van gebruikers van de ballonhal, geldt dat zij geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien. Zij kunnen daarom direct buitenom richting de velden lopen. Echter, dienen zij wel voor en na het sporten 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Houd er rekening mee dat de bestaande veiligheidsmaatregelen bij X van kracht blijven.

Geen toeschouwers
Tevens werd tijdens de persconferentie bekendgemaakt dat vanaf zaterdag 13 november 18.00 geen toeschouwers meer zijn toegestaan. Dit geldt zowel voor binnen in de sporthallen als buiten langs de banen en velden.

Aangepaste openingstijden
De horeca mag open blijven tot 20.00 en vaste zitplaatsen zijn weer verplicht. Zoals eerder aangekondigd sluit Cafe X daarom haar deuren om 20.00. Ook de keuken in Freetown zal na 20.00 niet meer beschikbaar zijn om te reserveren.

Naast dat de horeca om 20.00 moet sluiten, krijgen ook niet-essentiële winkels en -dienstverlening een beperkte openingstijd. Voor het aanbod van X is dit van toepassing voor de Concept Store (shop) en de masseur. De Concept Store zal tot 18.00 open zijn en voor de masseur zullen de tijden worden aangepast naar een tijdslot vòòr 18.00. Houd hiervoor onze website in de gaten en ben er als de kippen bij, want de massages van masseur Yann zijn zeer geliefd.

Take-away
Omdat we zoveel mogelijk bezoekers willen verblijden met ons culinaire aanbod, gaan we weer werken met de take-away! Tussen 19.30 en 21.00 uur kan je bij de Concept Store zowel binnen (met coronatoegangsbewijs) als buiten (zonder coronatoegangsbewijs) een bestelling doen van de Cafe X menukaart. Dus, ook na 20.00 kan die “Friendsgiving” Hotdog van jou zijn!

Evenementen
De meeste activiteiten van X vallen niet onder de maatregelen die voor grootschalige evenementen zijn gepresenteerd afgelopen vrijdag. Onze dynamische activiteiten zoals lezingen, workshops, talks en expo’s; zoals bijvoorbeeld het mooie Autumn Sparks deze week, vallen hier buiten. Voor Highlight Festival was dit helaas niet het geval. Dit festival, dat draait om prachtige lichtinstallaties waarvoor het donker een voorwaarde is, is daarom helaas afgelast.

Restituties
Na aanleiding van de huidige maatregelen en de verplichting van het coronatoegangsbewijs bij X, kunnen we ons voorstellen dat er vragen leven aangaande deelname en restitutie. In de algemene voorwaarden van X kun je hier meer informatie over vinden.

Al met al wordt de flexibiliteit van iedereen weer flink getest. Geen stoelendans in Cafe X, geen after-party in de keuken van Freetown en geen groepshug na de buitensportactiviteit. Maar, wel een enorm toegenomen vermogen van omdenken, aan elkaar denken en hier samen het beste van te maken. Plan je kookafspraak in Freetown wat eerder in en verwen jezelf met een lekkere take-away!  Dit gaat ons samen lukken toch?