Update coronavirus: eerdere sluitingstijd, mondkapjesplicht en 1,5-metermaatregel

Nieuws - 29 november 2021 - Communication

Tijdens de persconferentie van vrijdag 26 november is aangekondigd dat veel sectoren vanaf zondag 28 november voor een periode van drie weken van 17.00 - 05.00 uur de deuren moeten sluiten. Dit bericht heeft uiteraard grote gevolgen voor X en daarmee voor jou als bezoeker van X.

Eerdere sluitingstijd
Als gevolg van de nieuwe maatregelen zijn vanaf zondag 28 november alle fysieke activiteiten die na 17:00 uur plaats zouden vinden gecanceld. Dit geldt ook voor de activiteiten die deels tot na 17:00 uur gepland stonden (bijvoorbeeld van 16:45 tot 17:15). Eindigt jouw activiteit om 17:00 uur, dan vragen we je na afloop X zo snel mogelijk te verlaten.

We gebruiken aankomende week om uit te zoeken of een deel van ons programma verplaatst kan worden naar een ander moment en/of in een online vorm aangeboden kan worden. Zodra hierover meer bekend is, zullen we hierover communiceren.

Take-away
Wel kun je doordeweeks van 17:00 tot 21:00 uur gebruik blijven maken van onze take-away! Deze bevindt zich aan de buitenzijde bij de Concept Store.

Veiligheidsmaatregelen
Daarnaast geldt vanaf 28 november dat je bij X 1,5 meter afstand dient te houden en een mondkapje moet dragen als je je in het gebouw verplaatst. Tijdens het beoefenen van sport- of cultuuractiviteiten mag de 1,5 meter afstand losgelaten worden en mag je je mondkapje af doen.

Een aantal kleedkamers en kluisjes wordt buiten gebruik genomen om de doorstroming en het houden van het 1,5 meter afstand in het gebouw te waarborgen.

Het beleid rondom het coronatoegangsbewijs blijft ongewijzigd. Wil je bij X naar binnen, dan dien je bij de hoofdingang je coronatoegangsbewijs te laten zien. Dit geldt ook voor tennissen in de ballonhal. Maak je uitsluitend gebruik van de buitenfaciliteiten van X, dan hoeft dit niet. Je hoeft dan niet in de rij te staan bij de hoofdingang, maar je mag buitenom lopen via het hek bij de tennisbanen.

Alle veiligheidsmaatregelen zijn te vinden op onze website.