Update coronavirus: buiten sporten met twee personen en take-away

Nieuws - 20 december 2021 - Communication

In het nieuwsbericht van zaterdag 18 december heb je kunnen lezen dat X tot en met 14 januari 2022 gesloten is. Gelukkig zijn we niet helemaal dicht! Er zijn enkele uitzonderingen waarvoor je nog wel bij X terecht kunt. Zo kun je een buitenveld/-baan reserveren om daar met maximaal twee personen op 1,5 meter afstand te sporten. Daarnaast kun je nog steeds bij de takeaway terecht voor een heerlijke afhaalmaaltijd! 

Buiten sporten
Wil je buiten sporten, dan kan dat op onze buitenvelden/-banen. Zorg dat je hiervoor een tijdslot reserveert. De buitenvelden/-banen zijn dagelijks open van 8:00 tot 17:00 uur. De échte vroege vogels kunnen al vanaf 7:00 terecht op: voetbalveld 2, hockeyveld 3 en tennisbanen 5 t/m 10. De ballonhal is sowieso gesloten.

Buiten sporten mag met maximaal twee personen op 1,5 meter afstand. Het vormen van meerdere tweetallen die tegen elkaar spelen is niet toegestaan.

Kom je naar X, gebruik dan de hoofdingang en meld je eerst bij de hosts voordat je naar je gereserveerde buitenveld/-baan loopt. De toiletten in de entreehal zijn toegankelijk. De kleedkamers en kluisjes zijn gesloten: zorg dat je je thuis al omkleed en neem zo min mogelijk spullen mee.

Tot en met 14 januari 2022 zijn er geen verenigingsactiviteiten.

UPDATE 21 december 2021:
Helaas is de interpretatie van de maatregelen met betrekking tot de mogelijkheid om tennis te spelen in tweetallen sinds dindag 21 december gewijzigd en aangescherpt. De Vereniging van Sport en Gemeenten heeft middels een brief aan gemeenten laten weten dat dubbelen niet is toegestaan. Dit betekent dat bij X alleen tennis met twee spelers op 1 baan (enkelspel) mogelijk is.

Takeaway
Geen zin om te koken en/of wil je even buiten een frisse neus halen? Probeer dan eens onze takeaway. Deze is nu ook overdag open! Dat betekent dat je doordeweeks van 12:00 tot 21:00 uur terecht kunt voor een heerlijke afhaalmaaltijd. (De take-away is gesloten in de kerstvakantie, van 27 december tot en met 7 januari.)

Cursussen
Vanwege de eerdere persconferenties was al een deel van de cursussen geannuleerd, was een deel van de cursussen verplaatst naar een tijdstip overdag en waren enkele cursussen omgezet naar een online vorm. 

  • De cursussen die verplaatst waren naar een tijdstip overdag kunnen niet doorgaan en worden geannuleerd. De deelnemers ontvangen begin 2022 bericht over het restitutiebedrag dat zij ontvangen.
  • De cursussen die al waren omgezet naar online lessen kunnen volgens planning gewoon doorgaan.

En dan meteen een vooruitblik op Q3. Het is natuurlijk nog onduidelijk hoe de situatie zal zijn rond half februari, als normaal gesproken de nieuw reeks cursussen van start zou gaan. Om die reden zetten we de voorbereidingen – die nu al in volle gang waren – voor nu op on hold. Vanzelfsprekend houden we de vooruitzichten nauwlettend in de gaten en zullen we alle zeilen bijzetten op het moment dat duidelijk wordt wat er tegen die tijd wel of niet mogelijk is.

Online aanbod
Zoals hierboven aangegeven gaan de online cursussen wel door. Daarnaast zijn we ook op andere fronten online actief. De evenementen die al in een online vorm gepland stonden gaan ook door en je kunt deelnemen aan meerdere on demand video’s (we gaan een mooi ‘kerstpakket’ voor jullie samenstellen)! Wil je liever deelnemen aan het live ticketuur, dan kan dat ook. Deze week staan nog meerdere online ticketuren gepland en ook na de kersvakantie kun je deelnemen aan verschillende online ticketuren. Houd daarvoor het rooster in de gaten.