Digital Circular Economy Lab (DiCE Lab) gelanceerd

Nieuws - 11 februari 2022 - Circular Built Environment Hub

Onderzoekers van de TU Delft en ETH Z├╝rich hebben onlangs het Digital Circular Economy Lab (DiCE Lab) gelanceerd, een kennisuitwisselings- en netwerkplatform voor academici, praktijkmensen, beleidsmakers, studenten en anderen die werken aan digitale transformatie en de circulaire economie in alle sectoren.

Volgens DiCE Lab zijn digitale technologie├źn essentieel om circulaire strategie├źn in de gebouwde omgeving te implementeren. Van digitale productpaspoorten tot kunstmatige intelligentie, tal van oplossingen maken productstromen zichtbaar en toegankelijk voor circulaire processen.

Gratis webinars op elke laatste dinsdag van de maand bieden kansen om digitale innovaties, brede verspreiding van circulaire strategie├źn en invoering van digitale technologie├źn in de bouwpraktijk te bespreken. Het eerste DiCE Lab webinar vond op 25 januari online plaats en ging over digitale productpaspoorten voor een circulaire economie. Sultan ├çetin, medeoprichter van het DiCE Lab aan de TU Delft: ÔÇťDrie pioniers op dit gebied presenteerden hun werk. Ongeveer 80 deelnemers van over de hele wereld namen deel aan het webinar en kregen de kans om met de sprekers van gedachten te wisselen in break-out-sessies. Voor dit jaar hebben we nog een aantal webinars gepland over blockchaintechnologie, het Internet of Things en kunstmatige intelligentie voor een circulaire economie.ÔÇŁ

Praktische informatie

Voor het webinar over digitale productpaspoorten zie YouTube.  

  • 22 februari 10:00-11:00 - Online bijeenkomst voor onderzoekers
  • 29 maart 10:00-11:00 - Blockchaintechnologie voor de circulaire economie

Ga voor meer informatie naar www.dice-lab.com