Online BK tentoonstellingen

Nieuws - 05 juli 2022 - Communication BK

Deze zomer zijn er meerdere online tentoonstellingen beschikbaar. Neem via de links een kijkje.

Online tentoonstelling: Een Circulaire Maritieme Regio

De online tentoonstelling 'A Circular Maritime Region' presenteert de resultaten van de Research & Design studio 'Spatial Strategies for the Global Metropolis', onderdeel van de MSc Urbanism track.

In de afgelopen zes jaar is het onderwijsprogramma gewijd aan het uitdiepen van de ruimtelijke consequenties van een circulaire economie. Hoe ziet de omgeving eruit als grondstoffen en materialen rondgaan in lokale en regionale kringlopen? Dit jaar verkenden twintig studentengroepen regionale ruimtelijke strategie├źn die de transitie naar een circulaire economie in de maritieme regio Zuid-Holland stimuleren. De studenten verkenden binnen deze ruimtelijke setting twee met elkaar samenhangende thematische onderwerpen:

  • een transitie naar een circulaire haveneconomie
  • een maatschappelijke transitie die naar verwachting gelijk op zal gaan met de versterkte circulariteit van de haven.

De verslagen van de studentengroepen zijn te raadplegen via links in het tentoonstellingsdossier.

Geinteresseerd om meer te lezen? Lees het artikel 'In-en uitzoomend naar de kringloopregio' over de 2020-2021 ronde van de studio 'Spatial Strategies for the Global Metropolis',

Source: Anna Kalligeri Skentzou, Charlotte Verkleij, Manon Speulman, Yueqi Zhang. 2022. UrbanScraps. Report for the R&D Studio 'Spatial Strategies for the Global Metropolis'. TU Delft.

Online Museum 2021-2022 Urbanism, Landschape Architecture & Geomatics

De afdeling Stedenbouw presenteert de derde editie van het Online afstudeermuseum voor alle afstudeerprojecten van de mastertrack Stedenbouw, de mastertrack Landschapsarchitectuur en de master Geomatica. Deze eindpresentaties vertegenwoordigen het werk dat de studenten tijdens hun laatste jaar  hebben verricht. De hier gepresenteerde projecten zijn gesitueerd over de hele wereld; ze laten niet alleen zien wat de studenten hebben geleerd, maar vormen ook het hoogtepunt van jarenlang hard werken, onderzoek, analyse, ontwerp, en de ontwikkeling van presentatievaardigheden die ze hebben geleerd tijdens hun masterstudie aan de TU Delft.

Het online museum is vanaf 4 juli 24 uur per dag open en gaat jaar na jaar door!
Alle afstudeerprojecten 2021-2022 zijn te zien en je kunt ook de edities 2019-2020 en 2020 - 2021 nog bezoeken.
Bezoek editie 2021-2022
Contactpersoon: Kristel Aalbers coordinator Master track Urbanism

Meer informatie

Bezoek hier andere online BK tentoonstellingen