Woningcrisis en woonconcepten voor senioren

Nieuws - 12 januari 2022 - Communication BK

Recent wordt veel gediscussieerd over de rol van doorstroming van senioren in de wooncrisis. Ongetwijfeld komen er woningen vrij als senioren zouden (kunnen) verhuizen. Maar wat willen senioren die groot wonen zelf? Wat zijn hun woonwensen en dilemma’s? Kunnen nieuwe woonconcepten waarbij delen en collectiviteit centraal staan een bijdrage leveren aan de doorstroming? En hoe kunnen deze nieuwe woonconcepten ontwikkeld en ontworpen worden zodat ze aansluiten bij de behoeftes van senioren?

Om die behoeftes beter in kaart te brengen is een subsidie ontvangen van het Stimuleringsfonds creatieve industrie. Hiermee wordt in de wijk Tanthof, gemeente Delft actiegericht onderzoek met groepen ouderen uitgevoerd en worden de uitkomsten vertaaald naar concrete ontwerpstrategieën.

Meer informatie

Samen met de partners gemeente Delft en Inbo Architecten hebben Darinka Czischke en Marije Peute de subsidie ontvangen binnen de voucherregeling ‘Vitale steden en dorpen’.

De projectgroep bestaat uit TU Delft, Gemeente Delft en Inbo architecten en is nog op zoek naar partners die in co-creatie met senioren woningen willen ontwikkelen, zodat de doorstroming in Delft daadwerkelijk gestimuleerd kan worden.

Benieuwd naar dit project? Of ben je zelf 55+ in Tanthof, en doe of denk je graag mee met het onderzoek? Volg de website van Project Together of stuur een bericht naar Marije Peute.