Positief besluit accreditatie nieuwe Masteropleiding Environmental Engineering

Nieuws - 19 april 2022 - Webredactie

Op 13 april heeft een auditteam van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) de nieuwe Masteropleiding Environmental Engineering officieel geaccrediteerd. Met dit besluit is er een volledige ‘GO’ om vanaf september 2022 te starten met de masteropleiding.

Uit het rapport blijkt dat de opleiding duidelijk beantwoordt aan een roep vanuit de academische wereld en het bedrijfsleven om interdisciplinaire ingenieurs die onderzoek kunnen doen op het gebied van milieuwetenschappen en duurzame oplossingen kunnen creëren voor problemen die samenhangen met milieu-uitdagingen. Vertegenwoordigers uit de beroepswereld met wie het auditteam heeft gesproken, hebben zich bij deze oproep aangesloten.

De NVAO is van mening dat de didactische aanpak goed ontwikkeld en uitvoerbaar is. De opzet en inhoud van het programma zijn goed doordacht: in de modules komen actuele en relevante vraagstukken aan de orde. Het auditteam is overtuigd van de kwaliteit van het voorgestelde programma, de brede onderwijskundige en technische expertise. Zij vertrouwt erop dat de TU Delft MSc Environmental Engineering een robuuste, academisch haalbare opleiding zal zijn.