Piet van Mieghem verheven tot IEEE Fellow

Nieuws - 02 december 2022 - Communication

Deze week is professor Piet van Mieghem verheven tot IEEE Fellow, als erkenning voor zijn bijdragen aan netwerkmodelering en op kwaliteit van dienstverlening gebaseerde routering.

Een essentieel onderdeel van IEEE's missie is het eren van de prestaties van haar leden. Eén aspect daarvan is de jaarlijkse erkenning van nieuwe Fellows. Het IEEE Fellow Committee nomineert elk jaar na een grondig evaluatieproces een selecte groep ontvangers voor verheffing tot IEEE Fellow. Elk jaar wordt minder dan 0,1 procent van de stemgerechtigde leden gekozen voor deze opwaardering. Het was met groot genoegen dat de Raad van Bestuur van de IEEE Van Mieghem tijdens zijn vergadering in november 2022 tot IEEE Fellow heeft gepromoveerd. De titel gaat in op 1 januari 2023.

Piet van Mieghem's onderzoeksinteresses omvatten nieuwe internetachtige architecturen en algoritmen voor toekomstige communicatienetwerken, alsook de modellering en analyse van complexe netwerken (zoals infrastructurele, biologische, hersen- en sociale netwerken). Zijn academische nadruk is uitgebreid tot netwerkwetenschap in plaats van alleen telecommunicatienetwerken.