TU Delft geeft werknemers Bain & Company experttraining over energie & klimaat

Nieuws - 16 mei 2022

De TU Delft en Bain & Company hebben samen een diepgaand en uniek opleidingsprogramma ontwikkeld dat alle consultants van het Amsterdamse kantoor van Bain & Company voor het einde van het jaar moeten hebben afgerond. In deze op maat gemaakte Sustainability Masterclass wordt een serie van vijf cruciale thema's behandeld: Climate & Change and Carbon transition; Energy transition; Circularity transition; Food transition and sustainable value chain; Mega trends - consumers, regulators, investors.

De TU Delft biedt vaker ā€˜executive educationā€™ programmaā€™s aan waarin kennis wordt gedeeld over de mogelijkheden van de nieuwste technologische innovaties. Deze trainingen stellen organisaties in staat om hun horizon te verbreden en expertise te verscherpen om uiteindelijk hun impact in de samenleving te vergroten.

Zwanet van Lubek, Hoofd Corporate Innovation TU Delft legt uit: ā€œDe TU Delft draagt door middel van toonaangevend onderzoek en innovatie bij aan de oplossingen voor de grote uitdagingen waar we als samenleving voor staan. Dit loopt uiteen van onderzoek naar nieuwe energiebronnen en duurzaam materiaalgebruik tot aan klimaat adaptief bouwen en de rol van technologieĆ«n als quantum computing en AI in duurzaamheidsoplossingen. De TU Delft gelooft in de kracht van samenwerking met overheden, het bedrijfsleven en andere kennisinstellingen. We zijn blij dat we via dit partnerschap onze kennis kunnen delen en door informatie-uitwisseling een gezamenlijke bijdrage leveren aan een duurzame wereld."

Bain & Company investeert in expertise medewerkers

 

De doelstelling om de CO2-uitstoot tegen 2050 tot ā€˜netto nul' te hebben teruggebracht, vereist een radicale heroverweging van bedrijfsstrategieĆ«n en bedrijfsmodellen. Voor Bain & Company worden deze nieuwe uitdagingen een steeds belangrijker onderdeel van haar dienstverlening. De complexiteit van het klimaatvraagstuk en de snelle technologische veranderingen betekenen dat de consultants van Bain hun expertise op die gebieden moeten blijven ontwikkelen om hun klanten te kunnen voorzien van de meest recente kennis en inzichten.

"De ESG-uitdagingen van vandaag zijn een echte urgentie geworden voor onze klanten en blijven een topprioriteit voor Bain als strategisch adviseur voor 's werelds toonaangevende bedrijven in alle sectoren. Ieder van ons streeft ernaar om op de hoogte te blijven van de laatste trends, technologieƫn en nieuwe oplossingen te doorgronden. In deze snel veranderende context zijn we van plan onze ESG-vaardigheden verder aan te scherpen door permanente educatie voor al onze mensen, om zo onze klanten te helpen 'het juiste te doen' en tegelijk methoden te vinden om waarde te creƫren door te bouwen aan een duurzamere toekomst", zegt Veronique Pauwels, Managing Partner van het Amsterdamse kantoor van Bain.

"We hebben voor de TU Delft gekozen vanwege haar sterke verbintenis als academische instelling met de klimaatuitdaging en energietransitie," zegt Alejandro Navarro, Partner en hoofd van de Sustainability & Responsibility praktijk in Nederland. "Zij bieden de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van ESG, en werken aan innovatieve technische oplossingen die bedrijven, overheden en individuen verder kunnen helpenā€.