TU Delft Energy Challenge Event (9 juni 2022)

Nieuws - 28 april 2022 - Communication

Op 9 juni staat het Bouwcampus-terrein van de TU Delft in het teken van de energietransitie. Tijdens dit grote event voor de hele TU Delft community laten studenten hun ideeën voor de toekomst van de energietransitie zien. Bijna alle studenten besteden dit jaar in het onderwijs aandacht aan de overgang naar een maatschappij waar de energievoorziening duurzamer is. Een groot aantal ideeën en prototypes is op deze dag te zien tijdens het Energy Challenge Event dat plaatsvindt in het kader van het lustrum van de TU Delft.   

Op het Bouwcampus-terrein, tussen de faculteit Civiele Techniek en The Green Village, is er genoeg te beleven voor studenten. Ontdek wat andere faculteiten doen om de energietransitie te versnellen, doe mee met challenges, netwerk met alumni, woon lunchlezingen bij, fiets je eigen smoothie en leer meer over wat jij kan doen om je steentje bij te dragen bij onze lustrummissie van dit jaar. Neem je vrienden, mede-studenten of huisgenoten mee en geniet van weer eens een ‘echt’ evenement op de campus!

Blijf op de hoogte via deze website die we regelmatig zullen updaten, of volg @tudelftcampuslife op Instagram.  

IDE

Ook onze faculteit is onderdeel van de Energy Challenge. Niet alleen binnen het curriculum doen we mee, maar ook met verschillende side-events, tijdens, maar ook vóór het grote Energy Challenge event op 9 juni. Het vak Brand and Product Commercialisation van de master Strategic Product Design is dit jaar in samenwerking met verschillende duurzame start-ups. Studenten zetten zich in om deze bedrijven op de kaart te zetten met een nieuwe branding en marketingstrategie.

Ook het master keuzevak ViP zal dit jaar meedoen en hoopt de vraag te beantwoorden hoe de energietransitie ook in de toekomst houdbaar blijft.

Op 9 juni op de bouwcampus zullen vanuit verschillende faculteiten onder andere prototypes, presentaties en eindopdrachten te zien zijn. Ook bestaat er de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje medestudenten, docenten en alumni te ontmoeten en te sparren over het versnellen van de energie transitie.

En meer…

Verder laten onder meer ook de Energy Club, Greenteams, Energy for Refugees en studieverenigingen hun oplossingen voor de energietransitie zien. Ook de Dreamteams zijn aanwezig met hun prototypes. En studenten van de TU Delft, InHolland en de Haagse Hogeschool demonstreren de ideeën die zij samen ontwikkelden voor een vraagstuk van de Gemeente Delft in het kader van de samenwerking tussen de Energy Challenge en City Deal/WijStad.

Kom ook

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar het Energy Challenge event, of wil je ook meer weten wat onze TU Delft community allemaal doet om de energietransitie te versnellen? Kom naar ons Energy Challenge event op 9 juni op de bouwcampus en geniet van een echt TU Delft festival, waarbij de energietransitie centraal staat.