LR succesvol in Open Technologieprogramma en Take-off NWO

Nieuws - 05 juli 2022

Zes technisch-wetenschappelijke onderzoeksprojecten kunnen van start met financiering uit het Open Technologieprogramma. Daarnaast kunnen 37 ondernemende wetenschappers met Take-off subsidie een stap naar de markt onderzoeken of maken. Drie projecten, ingediend door Roelof Vos, Julien van Campen en Erwin Mooij, komen vanuit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.  

Foto: Getty images

Open Technologie voor Flying-V

Roelof Vos krijgt financiering voor het ontwikkelen van een automatisch ‘flight control system’ voor de Flying-V vanuit Het Open Technologieprogramma met steun van ADSE. Het programma biedt financiering voor excellent onderzoek, met het oog op mogelijke toepassing van de resultaten. Het programma geeft bedrijven en andere organisaties een laagdrempelige manier om aan te sluiten bij wetenschappelijk onderzoek dat moet leiden tot toepasbare kennis. 

Take-off voor composiet en ontwijken ruimtepuin  

Julien van Campen en Erwin Mooij ontvangen financiering uit het Take-off programma voor hun projecten. Samen met start-up Laminance ontwikkelt Van Campen een ontwerpmethodologie die het mogelijk maakt om ‘variable stiffness’ composieten tegen veel lagere kosten te produceren. Mooij en start-up Ecosmic ontwerpen een systeem waarmee satellieten botsingen met ruimtepuin kunnen detecteren en ontwijken. Met de Take-off subsidie kunnen academische en innovatieve starters een studie doen naar de haalbaarheid en commerciële toepassing van vernieuwende ideeën.   

Lees het hele persbericht op de website van NWO:  NWO | Financiering toegekend binnen Open Technologieprogramma en Take-off 

/* */