Prof. Chiara Bisagni 'Cavaliere' (Ridder) in de Orde van de Ster van Italië

Nieuws - 07 maart 2022

Prof. Chiara Bisagni is onlangs door de president van Italië, Sergio Mattarella, benoemd tot "Cavaliere" (Ridder) in de Orde van de Ster van Italië, vanwege haar werkzaamheden in het Wetenschappelijk Comité van de Italiaanse Ambassade in Nederland en haar activiteiten ter bevordering van de samenwerking tussen Italië en Nederland. 

Volgens de officiële brief van de Ambassadeur van Italie, Giorgio Novello, onderscheidt zij zich omdat zij actief en effectief heeft bijgedragen aan het bestendigen van de relaties van de ambassade met Nederlandse universiteiten en met de gemeenschap van Italiaanse onderzoekers in het land. "U behoort tot de meest proactieve leden van het wetenschappelijk comité van de ambassade en hebt initiatieven bevorderd die de verspreiding van Italiaanse wetenschappelijke topkwaliteit in Nederland aanzienlijk hebben versterkt en de betrekkingen tussen de Italiaanse, Nederlandse en internationale wetenschappelijke gemeenschappen hebben verbeterd. U wordt ook beschouwd als een rolmodel voor uw werk ter bevordering van diversiteit, gelijkheid en inclusie, vooral met betrekking tot de deelname van vrouwen aan technische faculteiten en, in het algemeen, aan wetenschappelijk onderzoek". 

Chiara Bisagni: "De eer van Ridder in de Orde van de Ster van Italië is een onverwachte erkenning, die mij ontroert en ontzettend blij maakt. Het stimuleert me om me nog meer in te zetten voor het bevorderen van wetenschappelijke initiatieven tussen onze landen."

De Italiaanse ambassadeur, Giorgio Novello, zal uit naam van president Mattarella het insigne en de oorkonde persoonlijk aan Bisangi overhandigen. 

De Italiaanse Orde van de Ster is een door de staat verleende onderscheiding voor burgers, waarmee met name Italianen in het buitenland of buitenlanders worden geëerd die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de bevordering van vriendschappelijke betrekkingen en samenwerking tussen Italië en andere landen en voor de bevordering van de banden met Italië. De orde wordt verleend door de President van de Republiek. 

/* */