Samenwerking TU Delft | The Hague en Gemeente Den Haag

Nieuws - 01 februari 2022 - Webredactie

Burgermeester, Jan van Zanen, van Den Haag bracht afgelopen maandag, 31 januari 2022, een werkbezoek aan TU Delft op de campus in Den Haag. Het gezelschap besprak de plannen van TU Delft | The Hague en de mogelijkheden voor samenwerkingen. De Burgermeester gaf aan dat het een feest was om bij de TU Delft te zijn in zijn eigen stad.
 
Het doel van TU Delft | The Hague is om, in lijn met de door de Technische Universiteit Delft gekozen strategie ā€œimpact for a better societyā€, de beweging naar Den Haag te maken om prominent aanwezig te zijn in de wereld van beleid en bestuur. Als TU Delft willen we intensiever gaan samenwerken met de overheden die in Den Haag zijn gevestigd. Zowel lokaal (gemeente Den Haag), regionaal (Groeiagenda Zuid-Holland), nationaal als internationaal. De focus ligt op drie hoofdthema's, geĆÆnspireerd door de huidige maatschappelijke uitdagingen:

  1. Klimaat & energie;
  2. Digitalisering;
  3. Safety & security.

TU Delft | The Hague brengt kennis en expertise van alle faculteiten van de TU Delft rond deze thema's, werkend aan een optimale match tussen de behoeften van belanghebbenden en de expertise van onderzoekers, gerelateerd aan deze thema's.

Samenwerking TU Delft | The Hague en Gemeente Den Haag
Van links naar rechts: Cynthia Liem (Associate Professor, Intelligent Systems, Computer Science), Hilbert Bredemeijer (Wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte), Tim van der Hagen (Voorzitter van het College van Bestuur Technische Universiteit Delft / Rector Magnificus), Saskia Bruines (Wethouder Economie, Internationaal en Dienstverlening), Aukje Hassoldt (Decaan faculteit Techniek, Bestuur en management (TBM) TU Delft), Jan van Zanen (Burgermeester), Lucas van Vliet (Decaan faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) TU Delft), Haiko Van Der Voort ( Opleidingsdirecteur MSc Engineering & Policy Analysis), Marcel van der Klaauw ( Programma coƶrdinator TU Delft | The Hague), Behnam Taebi (Professor of Energy & Climate Ethics, boegbeeld TU Delft | The Hague), Peter Kievoet (Directeur Economie, Mobiliteit en Ruimte).