Paulien Herder gekozen tot nieuw KNAW lid

Nieuws - 12 mei 2022 - Communication TNW

Paulien Herder, hoogleraar Engineering Systems Design, is een van de tweeëntwintig nieuwe leden van de KNAW. Prof.dr.ir. Paulien Herder is sinds 1 maart 2021 decaan van de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) van de TU Delft. 

“De verdiensten van Paulien Herder liggen op het grensvlak van ingenieurswetenschappen en onderzoek naar socio-economische impact van technologie en beleid voor verantwoorde en efficiënte implementatie. Ze heeft een uitstekende wetenschappelijke reputatie, onder meer dankzij een belangrijke bijdrage aan socio-technische kennis over ontwikkeling en integratie van energie-infrastructuren en grootschalige energieopslag. Daarnaast beschikt Herder over een groot talent om mensen met uiteenlopende achtergronden – zowel qua discipline als maatschappelijk − met elkaar te verbinden en hen te inspireren tot vruchtbare samenwerking. Zo is ze Captain of Science van de Topsector Energie en is ze bestuurslid van het groeifondsprogramma GroenvermogenNL, het grootste innovatieprogramma ooit in Nederland voor duurzame waterstof en chemie.” (KNAW)

Installatie Akademieleden 

De KNAW heeft tweeëntwintig nieuwe leden gekozen. Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van voordrachten van 'peers' binnen en buiten de Akademie. De KNAW telt circa zeshonderd leden. Een lidmaatschap is voor het leven. Op maandag 12 september 2022 worden de nieuwe Akademieleden geïnstalleerd. 

Meer informatie op de website van de KNAW

/* */