Studentenaantallen TU Delft stabiel

Nieuws - 10 november 2022 - Webredactie Communication

Het aantal studenten aan de TU Delft bedroeg in oktober 27.824 studenten, ongeveer even veel als in oktober vorig jaar (27.933). Het aantal studenten dat zich voor het eerst bij de TU Delft inschreef (de instroom) is 8.651 studenten, een daling ten opzichte van vorig jaar met ongeveer 6%. 

Instroom

De daling van de instroom is te zien bij zowel bachelors als masters, en bij nationale en internationale studenten. Vergeleken met vorig collegejaar schreven zich 150 minder bachelorstudenten en 373 minder masterstudenten voor het eerst in bij de TU Delft. Ook vorig jaar was er een dip in de instroom van bachelorstudenten. Dat heeft oa te maken met de afname van het aantal 18-jarigen in Nederland, een leeftijdsgroep die de komende jaren zal blijven dalen.  

China, India, Roemeniƫ, Italiƫ en Spanje vormen opnieuw de top 5 van internationale studenteninstroom. De verhouding tussen de instroom uit Europa (EER) en daar buiten blijft ongeveer gelijk.

Jaarlijkse cijfers

Ieder jaar maakt de VSNU in oktober de voorlopige balans op van de instroom en populatie in het wetenschappelijk onderwijs. De TU Delft hanteert de peildatum van 1 december om de definitieve cijfers op dit gebied vast te stellen.