Update coronavirus: X nu écht weer volledig open!

Nieuws - 16 februari 2022 - Communication

Tijdens de persconferentie van dinsdag 15 februari is bekendgemaakt dat bijna alle coronamaatregelen komen te vervallen. Een bericht waar we allemaal ontzettend lang op hebben gewacht! De meeste maatregelen komen te vervallen per vrijdag 18 en 25 februari. We kijken er naar uit om weer écht volledig open te gaan.

Cafe X weer regulier open
Per 18 februari gaat Cafe X terug naar de reguliere openingstijden. Dit betekent dat we doordeweeks open zijn tot 01.00 uur en in het weekend tot 23.00 uur. Je kunt dus na jouw ticketuur, cursus of sessie in de fitness nog lekker een drankje blijven doen! Het hebben van een vaste zitplaats, dragen van een mondkapje en het houden van 1,5 meter afstand komen vanaf dat moment (18 februari) te vervallen.

Opschalen van aanbod
We gaan zo snel als mogelijk terug naar de reguliere aantallen voor al het aanbod van X. Vanwege de grote diversiteit en hoeveelheid aanbod, hebben we echter wel enige tijd nodig om dit in te regelen. We hopen natuurlijk op jouw begrip hiervoor. Op basis van alle geldende gebouwnormen kijken we naar de mogelijkheden, waarbij met name ventilatienormen van belang zijn. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat je zo snel mogelijk weer met een grotere groep kunt deelnemen aan onze ticketuren. De cursussen waarvoor je je vanaf maandag 21 februari kunt inschrijven, behouden voor nu het eerder ingestelde maximum aantal deelnemers. Uiteraard informeren we je zodra er wijzigingen in deelnemersaantallen worden doorgevoerd.

Naast het fysieke aanbod, blijven we uiteraard ook online programma aanbieden. Zo zijn er diverse online activiteiten tijdens de Health Week van 21 tot 27 februari en bieden we elke vrijdag een online ticketuur aan.

Verenigingsaanbod
Per aanstaande vrijdag 18 februari gaat al het verenigingsaanbod bij X terug naar het reguliere programma.

Coronatoegangsbewijs en mondkapjes bij X
De maatregelen rondom het coronatoegangsbewijs en het dragen van een mondkapje worden afgeschaald in twee fases:

  • Vanaf 18 februari is het bij binnenkomst bij X nog verplicht om je coronatoegangsbewijs te laten zien. Dit geldt tot 25 februari. Het is echter niet meer nodig om binnen een mondkapje te dragen en ook de 1,5 meter afstand vervalt. Om gebruik te maken van de buitenfaciliteiten, is het laten zien van je coronatoegangsbewijs niet nodig.
  • Vanaf 25 februari komt ook het coronatoegangsbewijs te vervallen. De basismaatregelen blijven nog wel van kracht.

Restitutiebeleid
We zijn ontzettend blij dat we je weer zoals normaal bij X kunnen verwelkomen.

We snappen echter ook dat, naar aanleiding van de afgelopen periode, de vraag naar restituties toeneemt, en dat is begrijpelijk. X hanteert daarin het volgende beleid:

  • Heb je een X-abonnement voor het gehele academische jaar, dan maken we de balans op aan het einde van het academische jaar 2021-2022. De coronaperiode is en blijft helaas grillig. Aan het einde van het academische jaar hebben we alle gevolgen volledig in beeld en word je op de hoogte gebracht van het restitutiebedrag dat voor jou van toepassing is.
  • Heb je een kortlopend X-abonnement waarvan de looptijd inmiddels voorbij is, dan kun je binnenkort een tussentijdse restitutie verwachten voor de periode september 2021 t/m december 2021.