Update coronavirus: X is weer open

Nieuws - 17 januari 2022 - Communication

Tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari zijn meerdere versoepelingen aangekondigd. Dit betekent dat je bij X weer terecht kunt voor het grootste deel van het aanbod, ook in de avonden! Wij kijken er ontzettend naar uit iedereen weer te mogen verwelkomen.

Opschalen in twee stappen
Nu we ook weer in de avonden open mogen, gaan we terug naar de reguliere openingstijden. Vanzelfsprekend doen we er alles aan om de verschillende onderdelen van ons aanbod zo snel mogelijk op te starten.

Per vanavond, maandag 17 januari (vanaf 17:00 uur):

  • kunnen alle verenigingsactiviteiten hervat worden;
  • kun je gebruik maken van de fitness;
  • zijn enkele ruimtes te reserveren voor vrij gebruik. Welke ruimtes dit zijn, kun je hier zien.

Vanaf morgen, dinsdag 18 januari:

  • kun je weer deelnemen aan ticketuren;
  • zijn alle ruimtes, zowel binnen als buiten, weer te reserveren voor vrij gebruik;
  • kun je gebruik maken van andere onderdelen van ons aanbod, zoals de VR-ruimtes, Living Room en Boost. Let op: de onderdelen van Boost mogen nog niet in de avond open, deze zijn dus overdag (voor 17:00 uur) ingeroosterd. Vanaf het weekend wordt er ook weer Open Studio aangeboden.

Veiligheidsmaatregelen
De bestaande veiligheidsmaatregelen bij X blijven van kracht en zijn op sommige punten aangescherpt:

  • Als je bij X naar binnen wilt, dien je bij de ingang een coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs te laten zien.
  • Maak je uitsluitend gebruik van de buitenfaciliteiten, dan hoef je geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Je hoeft dan niet in de rij te staan bij de hoofdingang, maar je mag buitenom lopen via het hek bij de tennisbanen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Alleen tijdens een sportactiviteit mag je de 1,5 meter afstand loslaten.
  • Draag binnen bij X een mondkapje, ook tijdens een (zittende) activiteit. Er zijn twee uitzonderingen: je mag het mondkapje af doen tijdens een sportactiviteit en/of als een mondkapje belemmerend is voor de activiteit, denk aan zingen en het spelen van een blaasinstrument.
  • In principe zijn de kleedkamers (behalve de buitenkleedkamers), toiletten en kluisjes beschikbaar. Wel vragen we je zo min mogelijk spullen mee te nemen en bij voorkeur al omgekleed naar X te komen.

Takeaway
Hoewel Cafe X helaas gesloten moet blijven, bieden we uiteraard onze takeaway nog aan vanuit de Concept Store. Van maandag tot en met vrijdag van 12:00 tot 21:00 uur kun je dus bij ons een lekkere pizza, poké bowl of flammkuchen meenemen! Bekijk ons complete menu hier.

Cursussen
Uitgaande van de huidige versoepelingen, hopen we in het nieuwe kwartaal (Q3) ook een nieuwe cursusreeks te kunnen starten. Hiervoor zijn de benodigde voorbereidingen reeds gestart. Zodra bekend is per wanneer de nieuwe cursusreeks exact kan starten en wat de inschrijfdata worden, zullen we hierover berichten op de website.