Netherlands Academy of Engineering benoemt Alessandro Bozzon als topexpert

Nieuws - 02 november 2023 - Communication

Alessandro Bozzon, hoogleraar Human-Centered Artificial Intelligence aan de TU Delft, is benoemd tot fellow van de Netherlands Academy of Engineering (NAE). 

62 topexperts in technologie zijn geselecteerd op het gebied van technologische wetenschappen, toegepast onderzoek en innovatie om zich actief in te zetten voor de missie van NAE, namelijk het verstandig inzetten van technologie voor het realiseren van innovaties die nodig zijn voor een duurzame ontwikkeling van onze samenleving met een brede toegang tot goede gezondheidszorg, voeding, energie, water en huisvesting.

NAE werkt samen met nationale ingenieursacademies in andere landen om Nederland te vertegenwoordigen in een internationale context en buitenlandse inzichten te vertalen naar de Nederlandse situatie, wat leidt tot praktische adviezen. 

Op maandag 13 november vindt de feestelijke inauguratie van de 62 fellows plaats in De Nieuwe Kerk in Den Haag. 

Hoogleraar Bozzon: "Kunstmatige intelligentie verandert de wereld zoals wij die kennen in hoog tempo en biedt enorme mogelijkheden, maar alleen als het holistisch wordt ontworpen met mens en maatschappij in het achterhoofd. Het is een eer om benoemd te worden tot lid van de Netherlands Academy of Engineering. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met andere fellows om de ambitie om technologie verstandig te gebruiken en zo te helpen met het vormen van een betere samenleving te helpen realiseren."