Guinness World Records pipetteren

Nieuws - 08 juni 2023 - Communication TNW

Zaterdag 3 juni 2023 namen 276 deelnemers deel aan de Guinness World Records poging pipetteren, georganiseerd door studenten Nanobiologie van de TU Delft en Erasmus MC. Binnen slechts 5 minuten slaagden de deelnemers erin om tegelijkertijd vloeistof op te zuigen en te verplaatsen met een pipet. Met deze wereldrecordpoging willen de studenten van de studievereniging S.V.N.B. Hooke meer bekendheid geven aan de impact van Nanobiologie op cruciale onderzoeksgebieden.

Jesse Poort, bestuurslid van de studievereniging Nanobiologie benadrukt het belang van dit cruciale onderzoeksgebied: “Niemand heeft een grootouder die nanobioloog is want de studie is pas 10 jaar oud. Nanobiologie is nog vrij onbekend bij velen, waardoor de maatschappelijke waarde ervan niet wordt erkend. Veel bedrijven weten vaak ook niet wat wij hen kunnen bieden. Veel onderzoek op dit gebied heeft echter al bijgedragen aan vroegtijdige opsporing van hartfalen en inzichten in ziektes zoals Alzheimer en Parkinson. We willen graag de impact van ons mooie onderzoeksgebied aan iedereen laten zien!"

Nanobiologie richt zich op de complexiteit van het allerkleinste leven: cellen en moleculen. Om dit te onderzoeken worden methoden en principes uit de natuurkunde, wiskunde, biologie en geneeskunde gebruikt. Door deze wetenschappen te combineren, heeft Nanobiologie het potentieel om de samenleving ingrijpend te veranderen, met name op het gebied van geneeskunde, energie en voedsel.

Binnen enkele weken zal Guinness World Records bekendmaken of de poging officieel gelukt is.