Beter goed gejat dan slecht verzonnen

De natuur als inspiratiebron voor technologie
Ben jij een meisje met een bèta-profiel en zit je in 5 VWO? Wil je weten hoe werktuigbouwers zich laten inspireren door de natuur? Kom op vrijdag 9 februari naar de 3mE-Girls Challenge ‘Where nature meets technology’ en ontwerp je eigen looprobot, geïnspireerd op dieren.
De challenge vindt plaats in de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalkunde (3mE) en is van 12.00-17.30 uur.

Een werktuigbouwer is creatief in het ontwerpen en bouwen van slimme mechanismen en originele constructies en laat zich vaak inspireren door dieren en de natuur. Op ‘the Girls Challenge’ dagen we jou en je vriendinnen uit om de beste looprobot, geïnspireerd op een dier, te ontwerpen én te maken. Als een echte werktuigbouwer ga je met jouw groepje aan de slag. Daarnaast krijg je de kans om al je vragen aan onze studentes te stellen en kom je te weten hoe het is om een technische studie te volgen!

Aanmelden
Meld je nu aan. Deelname is gratis, maar let op:  vol = vol. Dus schrijf je hier snel in.

Programma datum & tijdsduur event: vrijdag 9 februari, 12.00-17.30 uur
De Girls Challenge bestaat uit een leuk middagprogramma met een presentatie, een workshop ‘maak je eigen looprobot’ en de gelegenheid om al je vragen te stellen aan studentes van de opleiding Werktuigbouwkunde. Uiteraard staat er ook een hapje en een drankje voor je klaar.

12.00: Inloop

12.30: Opening Girls Challenge met presentaties en instructies