Archief

233 resultaten

26 september 2017

Dariu Gavrila, hoogleraar Intelligent Vehicles op Duitse televisie

05 september 2017

Dariu Gavrila, hoogleraar Intelligent Vehicles in het NRC

23 augustus 2017

Ad van Wijk, hoogleraar Future Energy Systems, in het NRC

10 augustus 2017

Student werktuigbouwkunde Emiel de Boer en Teammanager Human Power Team in diverse media

25 juli 2017

Publicatie Heike Vallery, onderzoeker BioMechanical Engineering in zorgvisie

20 juli 2017

Amir Zadpoor, onderzoeker BioMechanical Engineering, in de Kennis van nu

Amir Zadpoor, onderzoeker BioMechanical Engineering, in de Kennis van nu

19 juli 2017

Paul Breedveld, hoogleraar BioMechanical Engineering in het Ei van Midas

22 juni 2017

Ontwerpwedstrijd van eerstejaars studenten werktuigbouwkunde in diverse media

17 juni 2017

Klaas Visser, universitair docent bij de afdeling Maritime and Transportation Technology in Maritiem Nederland

20 mei 2017

Barry Fitzgerald, onderzoeker bij Process and Energy in NRC

08 mei 2017

Wiebren de Jong, hoogleraar Large-scale Energy Storage in C2W

11 april 2017

Chris Verhoeven in De Kennis van Nu

Robotwetenschapper Chris Verhoeven ziet robots als een volgende stap in de evolutie; een soort dieren die ‘telepathisch’ wifi-contact hebben.

10 april 2017

Luigi Sasso with nanoprinter in Delta

With his new tool, the Nanoscribe, 3mE researcher Dr. Luigi Sasso has created a 0.1 mm-sized copy of the famous Rietveld chair. Sasso works on biomedical sensors which can be mass-produced.

10 april 2017

Autonome schepen bij BBC Arabic

Uitzending van BBC Arabic op YouTube

09 maart 2017

Dirk-Jan Veeger over de perfecte worp

De World Baseball Classic is begonnen, met Rick van den Hurk als pitcher. Recent liet hij nog zijn worpen analyseren door onderzoekers van de Vrije Universiteit en de TU Delft. De onderzoeksvraag: hoe kun je zo hard mogelijk gooien zonder blessures op te lopen?

09 maart 2017

Bijan Ranjbar-Sahraei met project Aida in Delta

Ranjbar-Sahraei bracht de verwantschap van de wetenschappelijke termen in kaart met het visualisatieprogramma VOSviewer, ontwikkeld door onderzoekers van het Centre for Science and Technology Studies (CWTS, Universiteit Leiden). Met hulp van de TU Library, wist hij elke publicatie bovendien te koppelen aan een of meer faculteiten. Daardoor kun je van elke faculteit zien welke onderwerpen geregeld in haar publicaties voorkomen en of er overlap is met andere faculteiten.

09 maart 2017

Mehdi Saffarian in Delta with research on brake lights

Maintaining distance from the car in front of you improves safety, but it also reduces road capacity. An experimental new display promises higher traffic density as well as fewer collisions. (Photo: PhD thesis)

09 maart 2017

Antoine van der Heijden met intreerede in Delta

Het zijn explosieve goedjes waarmee prof.dr. Antoine van der Heijden experimenteert. De hoogleraar bij 3mE gaf op 17 februari zijn intreerede. Die ging over energetische materialen.

03 maart 2017

Amir Zadpoor in tv-programma De Kennis van Nu

Een kunstheup of een kunstknie implanteren is tegenwoordig heel normaal. Maar dan zit er wel een 'vreemd object' in je lijf. Met het risico op een infectie. Amir Zadpoor wordt geinterviewd over de nieuwe techniek waarbij botten weer terug kunnen groeien.

21 februari 2017

PhD candidate Mona Hichert about arm prostheses

PhD candidate Mona Hichert says we should get rid of current body-powered prostheses because they require operational forces that are too high. Photo: Jos Wassink

20 februari 2017

SMO Promovendi Programme in de media

What do the circular economy and improving the Dutch healthcare system have in common? They are the focus areas of the SMO Promovendi Programme, that helps PhD candidates develop transferable skills while they work to solve societal challenges. TU Delft PhD candidate Awaz Ali (Faculty of Mechanical, Maritime & Materials Engineering) joined the SMO Promovendi programme last year. With her research focused on designing steerable instruments for complex heart interventions, she said she made the decision based on her long standing interest in doing something for society.

20 februari 2017

Hyperloop gaat verder als bedrijf: berichten in de media

Het innovatiefonds van de NS en een Zuid-Hollands investeringsfonds steken in totaal 600.000 euro in de ontwikkeling van een 'Hyperloop', een futuristisch vervoersmiddel met capsules in een vacuümbuis. Onlangs won een studententeam van de TU Delft met zijn Hyperloop-prototype al een prestigieuze wedstrijd van ruimtevaartbedrijf SpaceX. De capsule ging met ruim 90 kilometer per uur door een testbuis van 1,2 kilometer lang. Een deel van het studententeam gaat verder als de startup HARDT, waar NS in investeert.

17 februari 2017

Workshop staal en chocola in de media

De uitdagingen waar een chocolatier dagelijks mee te maken heeft, zijn eigenlijk pure wetenschap, en vergelijkbaar met de uitdagingen rond de productie van staal. Op maandag 13 maart belichten wetenschappers deze verrassende overeenkomsten in het Science Centre van de TU Delft.

17 februari 2017

Onderzoek naar perfecte sportrolstoel in diverse media

Met het onderzoek hopen Daan Bregman en promovendus Rienk van der Slikke in samenwerking met de Haagse Hogeschool meer inzicht te krijgen in de interactie tussen atleet en rolstoel. Uiteindelijk is het de bedoeling om de perfecte sportrolstoel te ontwikkelen om tot betere sportprestaties te komen en het aantal blessures te verminderen. Foto: Henk Koster

13 februari 2017

Joris Dik geeft college bij Universiteit van Nederland

13 februari 2017

Onderzoekster Eline van der Kruk in diverse media

Eline van der Kruk helpt schaatsers de perfecte slagtechniek te vinden.

26 januari 2017

Finale Delftse studenten in hyperlooprace: berichten in diverse media

De finale van de prestigieuze 'SpaceX Hyperloop Pod Competition' in Californië nadert voor het studententeam van de TU Delft. De studenten proberen, samen met 28 andere internationale teams, zo hard mogelijk te gaan met hun revolutionaire transportcapsule door een 1,2 kilometer lange testbuis.

26 januari 2017

TU Delft ontwerpt snelste zeilboot bij MARIN’s zeilwedstrijd - in diverse media

Team 7 ‘Kiel Jong-Il’ van Technische Universiteit Delft (TU Delft) heeft de snelste modelzeilboot van Nederland ontworpen. Het team heeft op 20 januari de jaarlijkse zeilrace van onderzoeksinstituut Maritiem Research Instituut Nederland (MARIN) in Wageningen gewonnen.

25 januari 2017

Robots van de Minor Robotica in diverse media

Studenten van de TU Delft ontwierpen robots die als team bijvoorbeeld een bezoeker van een museum ontvangen, zijn of haar jas aannemen, een drankje bereiden en als rijdende prullenbak naar de bezoeker toe komen. Op 24 januari was dit robotteam samen met vijf andere robots in actie te zien in het Science Centre van de TU Delft.

19 januari 2017

Onderzoek schilderij Frans Hals in diverse media

De TU Delft gaat helpen met het onderzoek naar een schilderij in een zaal van het Rijksmuseum in Amsterdam. Het gaat om het schutterstuk De Magere Compagnie, dat Frans Hals in 1637 gedeeltelijk schilderde.

26 september 2016

Robots binnenkort overal: een interview met hoogleraar biorobotica Martijn Wisse

Robots binnenkort overal: een interview met hoogleraar biorobotica Martijn Wisse

20 september 2016

Maritieme Techniek onderzoekt potentie autonoom varen

Maritieme Techniek onderzoekt potentie autonoom varen

10 mei 2016

Publicatie in Nature Communications voor professor Thijs Vlugt van 3mE