16 september 2021

Position paper: AI als versneller van de energietransitie

Een significante bijdrage leveren aan het creëren van kansen voor een CO2-vrij energiesysteem, daar werken meer dan 150 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid aan binnen de Nederlandse AI coalitie. De werkgroep Energie en Duurzaamheid heeft samengewerkt aan het position paper ‘AI als versneller van de energietransitie‘ waarin de kansen voor een CO2-vrij energiesysteem uiteen worden gezet. Onderzoekers van de TU Delft hebben in de kerngroep een actieve bijdrage geleverd aan deze agenda.

16 september 2021

Delftse onderzoekers ontmaskeren miljoenen onveilige mondmaskers

10 september 2021

TU Delft, NFI en politie ontwikkelen slimme techniek voor bewijsfotografie

Op een plaats delict moet elk spoor grondig onderzocht worden. Sporen die je niet kan meenemen of bewaren, zoals bloedspetters, worden met een liniaal in beeld gebracht om de omvang weer te geven. De TU Delft en het NFI ontwikkelden een nieuwe methode voor de politie die de liniaal straks overbodig maakt en het meten van sporen makkelijker maakt.

07 september 2021

Twee NWO Open Competition Grants voor Angelo Accardo

Angelo Accardo, universitair docent Soft Micro-and Nanosystem technology for Life Sciences and Biology, ontving maar liefst twee NWO Open Competition Grants voor zijn onderzoek op het gebied van 3D-geprinte micro-omgevingen in de hersenen.

02 september 2021

Peter Wellens beste docent van het jaar 2020-2021

‘’Ik geef geen onderwijs maar ik geef feedback’’, aldus Peter Wellens. Hij is verkozen tot docent van het jaar 2020-2021 op de Faculteit 3mE.

02 september 2021

Uitslag verkiezing beste 3mE docent 2020-2021

Alle studenten van faculteit 3mE mochten stemmen voor de beste docent 2020-2021. Hiermee tonen ze hun waardering voor de unieke en creatieve wijze waarop de betreffende docenten onderwijs geven.

14 juli 2021

Laura Marchal Crespo ontvangt Vidi

The Dutch Research Council (NWO) has awarded two TU Delft researchers a Vidi grant worth 800,000 euros. From the 3mE faculty Laura Marchal Crespo, researcher at the department of Cognitive Robotics (CoR), was honoured with an award. Marchal Crespo’s research focuses on robotic systems to maximize post-stroke recovery.

12 juli 2021

Klinisch Technoloog in spé overhandigt ‘zelfportret’ aan Theun Baller

Een interview in het wetenschapskatern van het NRC met Boy Koot, Klinisch Technoloog bij het Erasmus MC, ondernemer en hoogleraar. Datum; 6 oktober 2036. Dit is hoe bachelor student Klinische Technologie, Boy Koot zijn ‘zelfportret’ opzette voor het vak academische vaardigheden.

12 juli 2021

Comenius Teaching Fellowship for Pleun Hermsen

The educational projects that have been awarded the Comenius grants of 2021 have been announced. TU Delft has no less than three winners. Pleun Hermsen MSc, MD is one of them.

08 juli 2021

Studenten Klinische Technologie tonen zorginnovaties en ronden bachelor af

Tijdens het KTO-slotsymposium toonden 109 bachelor studenten indrukwekkende voorbeelden van technologische innovaties voor de zorg die zij samen met medische centra ontwikkelden. Een win-win situatie; de studenten rondden hiermee hun bachelor af en de zorginstellingen kunnen de verrassende ideeën door ontwikkelen of ook daadwerkelijk toe gaan passen.