30 april 2021

TU Delft start project ‘Wind Farm Flow Control’ project

Een team van onderzoekers, onder leiding van Jan-Willem van Wingerden, is samen met Crosswind, GROW, Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE), Shell en Eneco het werk gestart voor het ‘Dynamic Wind Farm Flow Control’ project. Dit project focust zich op het reduceren van het zogenaamde ‘kielzogeffect’ door gebruik van real-time data dat bijdraagt aan een meer constante stroomproductie.

22 april 2021

ERC Advanced Grant voor slimmere aansturing van energie- en transportnetwerken

In de toekomst zullen we steeds meer slimme transport- en energienetwerken zien. De online aansturing van dit soort grote en complexe netwerken is echter nog verre van optimaal. Onderzoeker Bart De Schutter heeft van de Europese Unie een ERC Advanced Grant van 2,5 miljoen ontvangen om dit probleem de komende vijf jaar aan te pakken.

20 april 2021

Onderzoekers Biomechanica gewaardeerd voor Wetenschapscommunicatie

Onderzoekers van de afdeling BioMechanical Engineering, zetten zich al jaren op eigen initiatief in voor wetenschapscommunicatie. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) beloont de enthousiaste biomechanica ingenieurs daarom met het pilotfonds Wetenschapscommunicatie ‘Gewaardeerd’.

19 april 2021

Girls’ Day 2021: groep 7/8 maakt kennis met BioMechanical Engineering

Een operatierobot die geïnspireerd is op de krachten en bewegingen van een dier. En een menselijk botten dat heel sterk is, terwijl het grootste gedeelte eruit ziet als een spons. Tijdens Girls’ Day 2021 lieten Aimée Sakes en Eline Kolken (Assistant-professor en PhD BioMechanical Engineering) leerlingen uit groep 7/8 kennismaken met de wereld van BioMechanical Engineering.

19 april 2021

TU Delft ontwikkelt struikelteller voor traumachirurg

De stappenteller kennen we inmiddels allemaal. Nu is er iets nieuws: de struikelteller. Deze uitvinding van de TU Delft helpt een traumachirurg van het Erasmus MC meten of mensen met een nieuw soort beenprothese minder vaak struikelen. ‘Deze samenwerking heeft een grote toekomst.’

14 april 2021

TU Delft onderzoekt nieuwe zonneparkeerplaats in Dronten

Een parkeerterrein met zonnepanelen waarbij hernieuwbare energieopwekking, elektrisch laden en energieopslag slim geïntegreerd zijn. In de Gemeente Dronten is vandaag de officiële opening van een parkeerterrein met 1100 zonnepanelen, die het gemeentehuis in combinatie met een grote batterij energieneutraal maken.

25 maart 2021

TU Delft werkt mee aan ontwikkeling energielabel voor jachten

Hoe duurzaam is een jacht eigenlijk gebouwd? Kan je het ene jacht met het andere vergelijken? En hoe zorgen we ervoor dat alle jachtbouwers hier hetzelfde naar (gaan) kijken waardoor we de footprint van jachten uiteindelijk kunnen verlagen?

10 maart 2021

Tech for Health: bouw uniek lab Erasmus MC voor pijnbestrijding bij artrose

Deze maand startte het Universiteitsfonds samen met de TU Delft de campagne: Tech for Health | Betere zorg dankzij Delftse technologie. De campagne bestaat uit zeven baanbrekende en illustratieve onderzoeken die ieder symbool staan voor de vele unieke innovaties en samenwerkingen die binnen de TU Delft en de medische centra plaatsvinden.

10 maart 2021

Suffrage Science Award voor Gerjo van Osch op Internationale Vrouwendag

Professor Gerjo van Osch, deeltijd hoogleraar Integrative Cartilage Regeneration bij de afdeling BioMechanical Engineering en Principal Investigator Orthopaedics & Otorhinolaryngology bij het Erasmus MC, ontving op Internationale Vrouwendag  de ‘Engineering and Physical Sciences’ Suffrage Science award.

09 maart 2021

Liselore Tissen: nieuwe ‘Face of Science’

Vandaag maakte de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) de twaalf nieuwe ‘Faces of Science’ bekend. Liselore Tissen, promovenda bij de afdeling Materials Science and Engineering en deeltijd bij de Universiteit Leiden, is een van de nieuwe twaalf gezichten.