Laatste Nieuws

21 maart 2019

Mens en robot in symbiose leidt tot betere interactie

13 maart 2019

Experimenteren met autonoom varen op de TU Delft Campus

Maandag 18 maart opent Minister Cora van Nieuwenhuizen het Researchlab Autonomous Shipping (RAS) op The Green Village bij de TU Delft. Dit nieuwe researchlab biedt een natuurlijke buitenruimte voor experimenten met autonoom varen en is een ontmoetingsplek voor alle partijen die bij de ontwikkeling van autonoom varen betrokken zijn.

12 maart 2019

TU Delft, Shell en overheid investeren 5 miljoen euro in duurzame doorbraak voor chemie

TU Delft, Shell en diverse Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI) investeren samen 5 miljoen euro in de ontwikkeling van elektrochemische technologie voor verduurzaming van de petrochemische industrie.

11 maart 2019

Afscheid Andrzej Stankiewicz en nieuwe koers voor DPTI

Andrzej Stankiewicz neemt in juni 2019 afscheid als directeur van het TU Delft Process Technology Institute (DPTI). Deze maand maakte het College van Bestuur zijn vertrek bekend. Na zeven jaar werkzaam geweest te zijn als directeur is het tijd voor hem om deze functie over te dragen.

10 maart 2019

Intreerede Rudy Negenborn: Als schepen konden praten

Wereldwijd neemt de transportbehoefte almaar toe. De Rotterdamse haven kan de grootste containerschepen ter wereld aan, maar het verwerken van de duizenden containers die zo’n schip vervoert, veroorzaakt files op water, weg en spoor. Als schepen en andere transportsystemen onderling informatie uitwisselen, kan de infrastructuur veel efficiënter en duurzamer gebruikt worden. Dat zegt Rudy Negenborn, hoogleraar Multi-Machine Operations & Logistics, die op 15 maart 2019 zijn intreerede houdt aan de TU Delft.

07 maart 2019

Symposium “The Future of Human-Robot Interaction”

27 februari 2019

START-UP beurs voor microchip die fundamentele fysicatheorieën test

Richard Norte, expert op het gebied van micro –en Nano engineering en onderzoeker bij de afdeling Precision and Microsystems Engineering werkt aan de ontwikkeling van een microchip waarmee het mogelijk is om de wisselwerking tussen twee de beroemde kwantum-effecten te onderzoeken; het Casimir effect en supergeleiding.

25 februari 2019

Wereldprimeur: Reinier de Graaf vergroot veiligheid en efficiëntie met track en trace op de operatiekamer

Arts en promovendus Frederique Meeuwsen van de TU Delft deed twee jaar onderzoek naar de mogelijke toepassing van de RFID-technologie op de onderzoeks-OK.

25 februari 2019

Innovatief roestvrij staal gamechanger voor auto-industrie

Een auto die milieuvriendelijk is en niet kan roesten, dit is het doel van het onderzoek van professor Maria Santofimia Navarro en onderzoeker Yaiza Gonzalez-Garcia van de afdeling Materials Science and Engineering.

20 februari 2019

NERI TU Delft en Morphotonics bundelen krachten voor nanofabricage

Morphotonics, an ambitious indirect spin-off of Philips, is set to join forces with TU Delft’s Nano Engineering Research Initiative (NERI) to explore new opportunities of the small scale for breakthrough applications.