20 oktober 2020

DIMI Stories: Op het water is nog ruimte! door Prof. Rudy Negenborn

Goederentransport over water kost minder geld en energie dan over de weg en er is meer ruimte dan op de toch al volle wegen. Als we eerst een paar notoire bottlenecks oplossen, zoals containerschepen die niet volgeladen zijn, suboptimale navigatie van schepen of file bij de overvolle sluizen, kunnen we daar ten volle gebruik van maken.

08 oktober 2020

Bart van Trigt bij TU Delft TV: Prevention versus performance

Hoe krijg je de meest realistische data van de prestaties van een atleet in actie? Gewoon door het veld op te gaan!

29 september 2020

Rijgedrag minder ‘robotachtig’ door nieuw Delfts model

Menselijk rijgedag wordt in de wetenschap eigenlijk verkeerd gemodelleerd. Daarom hebben wetenschappers van de TU Delft een nieuw model ontwikkeld dat rijgedrag beschrijft op basis van één onderliggend ‘menselijk’ principe: het hanteren van een risicodrempel.

24 september 2020

Ajay Seth onvangt Chan Zuckerberg Grant voor Open Source Software

Onderzoeker Ajay Seth, onderzoeker bij de afdeling BioMechanical Engineering, ontvangt een subsidie van $190,000.00 van het Chan Zuckerberg Initiative DAF voor zijn onderzoek op het gebied van de ontwikkeling van Essential Open Source Software for Science.

24 september 2020

Strandrobot ruimt op tijdens World Cleanup Day

Tijdens de World Cleanup Day op 19 september jl. werden mensen gestimuleerd om afval in hun straat en omgeving op te ruimen. In Den Haag kregen deelnemers op het strand hulp van BeachBot, een robot die klein afval kan herkennen en opruimen.

08 september 2020

TU Delft start opleiding voor robotingenieur van de toekomst

Hoe kunnen robots in diverse processen binnen een fabriek functioneren? Wat is volgens de industrie een goede robotingenieur? Deze twee vragen stonden centraal bij het opzetten van de nieuwe masteropleiding Robotica van de TU Delft.

ERC Starting Grant voor Delftse onderzoekers

De European Research Council (ERC) heeft de ERC Starting Grants voor jonge onderzoekers bekend gemaakt. Twee van hen zijn wetenschappers van de TU Delft. Deze Europese subsidie is bedoeld om individuele wetenschappers hun eigen teams te laten opbouwen en baanbrekend onderzoek te doen.

ERC Starting Grant voor Peyman Mohajerin Esfahani

De European Research Council heeft een ERC Starting Grant toegekend aan Peyman Mohajerin Esfahani, onderzoeker bij Delft Centre for Systems and Control. De beurzen (1,5 miljoen euro voor een vijfjarig programma) zijn bedoeld om wetenschappers te ondersteunen die in de beginfase van hun carrière staan en al uitstekend begeleid werk hebben geleverd.

Eerste masterstudenten Klinische Technologie studeren af in LDE-verband

Om het steeds groter wordende gat tussen technologische innovatie en geneeskunde te overbruggen startte zes jaar geleden de nieuwe studie Klinische Technologie binnen de LDE-alliantie. Vandaag studeert de eerste lichting masterstudenten Klinische Technologie af aan de gezamenlijke opleiding van LUMC, TU Delft en Erasmus MC (LDE).

03 september 2020

A protocol for flexible social distancing strategies

Full and prolonged levels of lockdown are unsustainable in the long run. More flexible social distancing approaches are already being applied in many countries and regions, while the tools for decision-making are still ‘work in progress’. TU Delft researchers are using applied mathematics to propose a tool for local authorities that enables them to apply a faster and more flexible approach to social distancing.