16 juli 2019

Veni’s voor twaalf Delftse wetenschappers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft deze week aan twaalf Delftse wetenschappers de Veni-beurzen van maximaal 250.000 euro toegekend.

15 juli 2019

Michaël Wiertlewski bekroond met best paper IEEE Transactions on Haptics 2019

08 juli 2019

Programmeerbare zachte actuatoren veelbelovend voor ‘zachte robotica’

Onderzoekers van de TU Delft hebben zeer goed programmeerbare zachte actuatoren ontwikkeld om complexe bewegingen te kunnen maken.

04 juli 2019

Jenny Dankelman uitgeroepen tot Leermeester 2019

Professor Jenny Dankelman, hoogleraar Minimaal-Invasieve Chirurgie en Interventietechnieken bij de Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen (3mE) is donderdagmiddag 4 juli uitgeroepen tot Leermeester 2019.

03 juli 2019

Klinisch Technoloog bewijst meerwaarde in de praktijk

Van het 3D-printen van tabletten tot een apparaatje om te kunnen spreken zonder stembanden: met hun bachelor eindprojecten laten studenten Klinische Technologie zien dat technologie de medische zorg net zo ingrijpend aan het veranderen is als ons dagelijks leven.

Beste docent van het jaar 2018-2019

Alle studenten van faculteit 3mE hebben mogen stemmen voor de beste docent van het academische jaar 2018-2019. Met deze prijs zetten zij docenten in het zonnetje en tonen ze hun waardering voor de unieke en creatieve wijze waarop de betreffende docenten onderwijs geven.

03 juli 2019

Reinier de Graaf ziekenhuis en TU Delft starten nieuwe leerstoel 'Technologie ter verbetering van de zorg'

Het Reinier de Graaf ziekenhuis en de TU Delft hebben een nieuwe leerstoel ingesteld om patiëntenzorg door middel van innovatieve technologie te verbeteren.

03 juli 2019

TU Delft zelfrijdende auto anticipeert op gedrag voetganger

Een onderzoeksteam van de afdeling Cognitive Robotics (CoR) heeft een mijlpaal bereikt op het gebied van autonoom rijden in een stedelijke omgeving.

03 juli 2019

Erik Offerman in podcast “Kritieke Materialen: een sterk staaltje”

Erik Offerman, materiaalkundige en hoofddocent bij Materials Science and Engineering, zet de hele materiaalkunde op zijn kop door zijn vernieuwende kijk op het ontwerpen van materialen en producten met het oog op grondstoffenefficiëntie, hergebruik en recycling. “Materialen zijn overal om ons heen maar daardoor zien we ze niet meer”.

26 juni 2019

David Abbink in De Wereld van Morgen (NPO1)

Onderzoek van het Haptics Lab naar symbiotisch rijden zal prime time op de Nederlandse televisie worden getoond. David Abbink werd geïnterviewd door Vivianne Bendermacher om de huidige problemen met interactie tussen bestuurder en automatisering uit te leggen en te demonstreren, en hoe ons onderzoek bijdraagt ​​aan het oplossen hiervan.