Laatste Nieuws

16 maart 2018

Gemeente Delft en TU Delft sluiten aan bij Maritime Delta

Decaan Theun Baller en wethouder ir. Ferrie Förster van de Gemeente Delft tekenden vandaag de samenwerkingsovereenkomst met Maritime Delta, het samenwerkingsverband dat zich inzet om het maritieme cluster in de provincie Zuid-Holland verder te versterken.

15 maart 2018

Magnetic materials: Turning up the heat on disordered magnets

14 maart 2018

Metamaterialen met actie op afstand mogelijk ooit bruikbaar in draagbare zachte robotica

Een groep onderzoekers verbonden aan de afdeling BioMechanical Engineering hebben onder leiding van professor Amir Zadpoor het concept geïntroduceerd van metamaterialen met ‘actie op afstand’, waarbij een specifiek patroon van lokale actuatie in het geometrische ontwerp van zachte cellulaire materialen wordt geprogrammeerd.

14 maart 2018

Ontwerpwedstrijd Werktuigbouwkunde 2018: Container Handler

De eerstejaars werktuigbouwkunde zijn begonnen aan hun derde en laatste ontwerpproject van dit studiejaar. De 77 projectgroepen zijn nu in hun vijfde ontwerpweek van dit project en gaan hun opgedane kennis toepassen: van probleemverkenning via ontwerpen en bouwen tot testen en evalueren.

14 maart 2018

JOUW ONDERZOEKSVERHAAL OP BESSENSAP 2018?

Op vrijdag 15 juni aanstaande organiseert NWO de Bessensap editie 2018. Zo’n 400 journalisten, persvoorlichters en onderzoekers ontmoeten elkaar in de Rode Hoed in Amsterdam om te netwerken en kennis uit te wisselen over recente ontwikkelingen in de wetenschap en wetenschapscommunicatie.

13 maart 2018

Een oud robotbesturingssysteem leert iets nieuws

‘Hoe leer je een robot om te gaan met onvoorspelbare omstandigheden zonder dat hij telkens opnieuw geprogrammeerd moet worden, met alle kosten van dien? In dit cohesieproject geven we robots generieke gereedschappen waarmee ze het zelf kunnen leren van hun menselijke collega’s.’

05 maart 2018

TU Delft scant Meisje met de parel van Vermeer

Vorige week is in het Mauritshuis een diepgaand onderzoeksproject gestart naar het Meisje met de parel (1665) van Johannes Vermeer. Het onderzoek maakt gebruik van de nieuwste technieken, duurt twee weken en wordt uitgevoerd voor de ogen van het publiek in de Gouden Zaal van het Mauritshuis.

22 februari 2018

David Abbink benoemd tot hoogleraar Haptic Human-Robot Interaction

Prof. dr. ir. David Abbink is met ingang van 13 februari 2018 benoemd tot hoogleraar Haptic Human-Robot Interaction bij de afdeling Cognitive Robotics (CoR). De focus van Abbinks onderzoek ligt op de interactie en samenwerking tussen mens en robot.

15 februari 2018

Kleine druppels voor betere kristallen.

Soms is het niet alleen de chemische samenstelling van een stof die ertoe doet, maar ook de manier waarop de ingrediënten op atomair niveau geordend zijn: de kristalstructuur. Zo kan de verkeerde kristalstructuur van hetzelfde materiaal het verschil betekenen tussen een effectief en een mislukt geneesmiddel.

13 februari 2018

3mE in Portraits of Science

De nieuwe Portraits of Science is uit: een serie interviews met (oud)studenten, wetenschappers en ondersteuners die 2017 weer tot een bijzonder jaar maakten.