16 september 2018

Studenten winnen wereldkampioenschap met hightech ligfiets

Wielrenster Lieke de Cock heeft afgelopen zondag het wereldkampioenschap snelfietsen gewonnen door eerder in de week met 120 km/u door de Nevadawoestijn in Amerika te fietsen. Dit deed ze in de VeloX 8 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam.

13 september 2018

Superhero Science: de ondoordringbare huid van superheld Colossus

13 september 2018

Slimme keuzes in materiaal cruciaal voor toekomst

04 september 2018

100 jaar-jubileum Stromingsleer

23 augustus 2018

NWO START-UP- beurs voor Carlas Smith

21 augustus 2018

ERC Starting Grant voor 3mE-onderzoekers

16 juli 2018

Veni-financiering voor Carlas Smith

16 juli 2018

Zeven Veni’s voor Delftse onderzoekers

NWO heeft de Veni-laureaten voor 2018 bekendgemaakt. Daaronder zijn zeven wetenschappers van de TU Delft.

06 juli 2018

Delfts simulatiemodel voor optimale prestatie tijdens ploegentijdrit

TU Delft student Mats Overtoom kwam in zijn afstudeeronderzoek bij de opleiding werktuigbouwkunde tot een wiskundig model dat antwoorden kan geven op vragen als ‘Wat is het optimale wisselschema voor een wielrenner in een ploegentijdrit?’ en ‘Hoe snel moet hij bergop fietsen om tot een optimale prestatie te komen?’. Data van renners van Team Sunweb en specifieke parcoursinformatie vormden input voor dit simulatiemodel. Het geeft de ploeg van Dumoulin strategische handvatten om te komen tot de optimale prestatie, de beste volgorde van de renners en de lengte van de kopbeurten tijdens een ploegentijdrit.

05 juli 2018

Docent van het jaar 2017-2018