17 augustus 2017

ERC Starting Grant voor Manuel Mazo Jr.

Manuel Mazo Jr., onderzoeker en docent bij Delft Center for Systems and Control (DCSC) heeft een ERC Starting Grant toegewezen gekregen. Manuel doet onderzoek naar control systems.

15 augustus 2017

Tweede prijs Best Doctoral Thesis Award voor Vahid Arbabi

Vahid Arbabi, postdoctoraal onderzoeker bij de afdeling BioMechanical Engineering, kreeg de tweede prijs bij de Best Doctoral Thesis Award in Biomechanics van de European Society of Biomechanics (ESB). Het is voor het eerst dat deze prestigieuze internationale prijs wordt toegekend aan de afdeling BioMechanical Engineering van de faculteit 3mE. Vahid deed zijn onderzoek onder begeleiding van professor Harrie Weinans en universitair hoofddocent Amir Zadpoor.

14 augustus 2017

Hightech ligfiets studenten Delft en Amsterdam na testrit op snelweg klaar voor recordpoging

Op zondagochtend 13 augustus fietsten Aniek Rooderkerken en voormalig profwielrenster Iris Slappendel met meer dan 80 km/u over de A270 bij Helmond. Dit deden ze in de VeloX 7 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam. In september hopen ze in de Nevadawoestijn het vrouwelijk wereldsnelheidsrecord fietsen te verbreken.

11 augustus 2017

3mE feliciteert Veni-laureaat Javier Alonso- Mora

Javier Alonso-Mora, docent bij de afdeling Cognitive Robotics, ontving een Veni-award (250.00 euro) voor zijn onderzoek ‘Robots among humans: safe and socially intuitive navigation.’ In de nabije toekomst zullen miljoenen robots, autonome auto's en boten, naast elkaar bestaan met mensen. Dit onderzoek is gericht op algoritmes die het mogelijk maken voor een mobiele robot om veilig te navigeren en te coördineren met andere robots en mensen. Het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) is een partner van dit project.

10 augustus 2017

Slimme robotondersteuning helpt herstellende patiënten met lopen

Heike Vallery, onderzoeker bij de afdeling BioMechanical Engineering, werkte samen met Nederlandse en Zwitserse wetenschappers en dokters aan een experimentele robottraining-omgeving om patiënten te helpen die herstellen van een ruggengraatverwonding of een hersenbloeding. Deze zomer publiceerden zij hun bevindingen in Science Translational Medicine.

12 juli 2017

Prachtige replica van de ‘Toren van Babel’ hangt in onze faculteit

Kent u de Toren van Babel? Het meest iconische werk van Pieter Bruegel en een van de bekendste werken uit het Museum Boijmans Van Beuningen. U kunt nu een prachtige 3D-geprinte replica bekijken in onze faculteit. Dit internationaal beroemde kunstwerk is zeer populair in Japan. Museum Boijmans leende het schilderij vanaf april uit aan het het Tokyo Metropolitan Art Museum.

12 juli 2017

3ME werkt mee aan tentoonstelling met 3D-reconstructie van een verloren gegane Assyrische paleiszaal

Voor de nieuwe wintertentoonstelling ‘Nineveh’ van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden kwam een unieke internationale wetenschappelijke samenwerking tot stand. Diverse internationale wetenschappelijke teams werkten aan de reconstructie van één van de mooiste bouwwerken uit het oude Nabije Oosten: het paleis van de Assyrische koning Sennacherib.

11 juli 2017

KNWU, KOGA en TU Delft gaan optimale baanfiets ontwikkelen voor Olympische Spelen in Tokyo

De Koninklijke Nederlandsche Wielrenunie (KNWU), fietsenleverancier KOGA en de TU Delft werken samen aan een compleet nieuwe fiets voor het baanwielrennen. Het wordt een lichtgewicht en aerodynamische fiets die rekening houdt met de individuele verschillen tussen renners.

07 juli 2017

Eerste afgestudeerde bij Vehicle Engineering

Op 30 juni j.l. studeerde de eerste student Vehicle Engineering af op het leren slippen van autonome auto’s.

28 juni 2017

Uit DELTA: Automatisch slippen

Conno Kuyt is de eerste afstudeerder in de richting Vehicle Design (faculteit 3mE). Hij zette tijdens zijn masteronderzoek de eerste stappen naar een computer gestuurd slipsysteem in auto's.