31 juli 2020

TU Delft onderzoekspartner in innovatief windmolenpark Hollandse Kust Noord

De TU Delft speelt als onderzoekspartner bij het zogeheten Hollandse Kust Noord (HKN)-project een belangrijke rol. Met de komst van het windmolenpark testen onderzoekers, onder leiding van hoogleraar Jan-Willem van Wingerden, hun bevindingen op het gebied van windenergie in de praktijk en kan de energieopbrengst van het windpark worden gemaximaliseerd.

29 juli 2020

Delftse studenten brengen verborgen inscripties van NSB kopstuk aan het licht

In Doodencel 601 in de voormalige strafgevangenis Scheveningen, tijdens de oorlog beter bekend als het Oranjehotel, zijn inscripties te zien van de terdoodveroordeelden die er zaten. Een groep bachelorstudenten van de TU Delft doorgrondde onder leiding van professor Joris Dik het geheim van dit stuk muur, zonder deze aan te tasten.

14 juli 2020

Recycling van ammoniak uit dierlijk mest is een goed idee

Mahinder Ramdin ontvangt 50.000 euro vanuit het programma ‘Ideeëngenerator’ van NWO voor zijn out-of-the-box onderzoek idee ‘Recycling of ammonia from animal manure’.

13 juli 2020

Nooit meer vallen dankzij rugzak-achtige draagbare robot

Hulpmiddelen voor het evenwicht die in het dagelijks leven en in revalidatiecentra worden gebruikt, zijn nuttig maar verre van perfect. Stokken, looprekken, krukken en handrails veranderen de houding en verhinderen dat je je handen kunt gebruiken bij handelingen zoals het openen van deuren, het dragen van boodschappen of het opnemen van de telefoon

13 juli 2020

Open Science Award voor Joost de Winter en Pavlo Bazilinskyy

08 juli 2020

Year of the Lecturer 2020: a unique way of saying 'Thank you!'

Changing 'the Lecturer of the Year elections' to 'The year of the Lecturer' and sending a nice thank you gift. What could it be?

02 juli 2020

Werktuigbouwkunde studenten ontwerpen inventieve pakkethond

Pakketbezorgers staan voor een uitdaging om – mede vanwege de coronacrisis – steeds meer en zwaardere pakketten af te leveren bij mensen thuis. Daar hebben de eerstejaars studenten wel een oplossing voor.

01 juli 2020

Delft Technology Fellowship voor Eline van der Kruk en Sabina Caneva

Meer excellente vrouwelijke wetenschappers met een Tenure Track positie, dit is een van de belangrijkste pijlers van de TU Delft. Om dit te kunnen realiseren is onder andere het Delft Technology Fellowship geïntroduceerd. Eline van der Kruk en Sabina Caneva zijn de twee topwetenschappers die een aanstelling krijgen bij faculteit 3mE. Zij krijgen o.a. zes jaar de tijd om hun eigen onderzoeksgroep op te zetten. Dit jaar zijn er elf Fellowships toegekend.

25 juni 2020

Klinisch Technoloog officieel geregistreerde zorgverlener

Goed nieuws voor de Technisch Geneeskundigen die in september als eerste afstuderen aan de gezamenlijk opleiding van TU Delft, Erasmus MC en LUMC. Zij kunnen de beschermde beroepstitel Klinisch Technoloog voeren en zich inschrijven in het BIG-register. Hiermee zijn ze een officieel geregistreerde zorgverlener met zelfstandige behandelbevoegdheden. Tevens voert de klinisch technoloog een poortfunctie uit en is daarmee bevoegd tot het registeren en declareren van zorgactiviteiten. Een mijlpaal in de positionering van dit nog jonge werkveld, vinden opleidingsdirecteuren Jaap Harlaar en Pleun Hermsen.

18 juni 2020

Jaap Harlaar en Gerjo van Osch benoemd tot Medical Delta hoogleraar

Vandaag maakte Medical Delta, het interdisciplinaire samenwerkingsverband voor technologische oplossingen in de zorg, negen nieuwe Medical Delta hoogleraren bekend. Van de faculteit 3mE zijn Jaap Harlaar, professor Biomechatronics & Human Machine Control, en Gerjo van Osch, Professor Orthopaedics & Otorhinolaryngology bij het Erasmus MC en deeltijd hoogleraar bij de afdeling BioMechanical Engineering, benoemd.