11 oktober 2017

Eerste bachelors Klinische Technologie denken en praten als arts én technoloog

Nieuwe technologieën zoals 3D-printen of sensor-chips veranderen de geneeskunde. Maar ook de operatielamp of stethoscoop kan nog beter, laten de eerste bachelors Klinische Technologie zien in hun afstudeerprojecten.

10 oktober 2017

Amir Zadpoor benoemd tot Antoni van Leeuwenhoek hoogleraar

Het College van Bestuur heeft op 10 oktober jl. besloten dr. Amir Zadpoor te benoemen tot Antoni van Leeuwenhoek hoogleraar. Amir Zadpoor is chair Biomaterials & Tissue Biomechanics bij de afdeling BioMechanical Engineering.

09 oktober 2017

Dwarslaesiepatiënt loopt nu ook trap op met exoskelet van studenten TU Delft

Traplopen, opstaan uit een diepe sofa, een helling op en over ruw terrein lopen, het lukte dwarslaesiepatiënt Ruben de Sain állemaal met het door Delftse studenten gebouwde exoskelet, een ondersteunend robotisch pak, tijdens de Cybathlon Experience op 7 oktober. Tijdens deze wedstrijd voor bionische para-atleten in Duitsland tonen de studenten de potentie van een exoskelet als hulpmiddel in het dagelijks leven van mensen met verlamde benen.

09 oktober 2017

Investering van 300.000 euro voor VIBES, een startup van werktuigbouwkunde alumni

VIBES, een jong bedrijf opgericht door vier werktuigbouwkunde alumni van de TU Delft ontvangt een flinke investering van UNIIQ, het proof-of-concept fonds van InnovationQuarter. Dit kondigde Theun Baller, decaan van de faculteit werktuigbouwkunde, maritieme techniek en materiaalkunde op 6 oktober aan op een feestelijke bijeenkomst bij YES.Delft.

06 oktober 2017

Nieuwe golvenradar voorspelt precies wanneer het op zee gevaarlijk wordt

Dankzij de ‘golvenradar’ die TU Delft onderzoeker Peter Naaijen heeft ontwikkeld, kan iedereen op zee zien of er de komende vijf minuten gevaarlijke golven in de buurt zijn en hoe het schip daarop zal reageren. Dit komt de veiligheid en efficiëntie bij offshore-operaties flink ten goede. Naaijen promoveert op vrijdag 6 oktober op dit onderwerp.

04 oktober 2017

Nieuwe nagelknipper moet CSI-werk makkelijker en secuurder maken

Wattenstaafjes, plakband en pincet zijn belangrijk gereedschap voor forensisch onderzoekers. Bewijsmateriaal verzamelen op de plaats delict is handwerk. “Low-tech. En daar is niets mis mee”, benadrukt onderzoeker Arjo Loeve, Delfts projectleider Engineering for Forensics. Samen met zijn studenten en het NFI ontwierp hij onder andere een nieuwe nagelknipper voor forensisch onderzoek.

28 september 2017

Completely new watch regulator by joint effort of LVMH Watch Division, TU Delft and TU Delft spin off Flexous

Modern mechanical watches are still operating on the so-called ‘balance and hairspring’ principle, a time keeping device that was invented by Dutch scientist Christiaan Huygens in 1675. The LVMH Watch Division and its R&D Science Institute, Delft University of Technology and TU Delft spin-off Flexous joined forces to develop a completely new regulator technology. The technique is now brought to the market with the ZENITH Defy Lab watch.

27 september 2017

Het Geheim van de Meester nu in theaters in Nederland

Vorig jaar maakte u kennis met AVRO/TROS programma ‘Het Geheim van de meester’, waarin de roemrijke geschiedenis van de Nederlandse schilderkunst aan bod kwam.

26 september 2017

Kick-off Medical Delta Living Lab OnderzoeksOK

Op 14 september vond in het Reinier de Graaf Ziekenhuis de officiële kick-off plaats van het Medical Delta Living Lab OnderzoeksOK. Hoogleraar Jenny Dankelman, universitair hoofddocent John van den Dobbelsteen en PhD-kandidate Frederique Meeuwsen (BME) doen o.a. onderzoek in dit Living Lab OnderzoeksOK.

26 september 2017

Intreerede Wiebren de Jong: ‘Grootschalige energieopslag: het gat tussen nu en (n)ooit’.

Op vrijdag 27 oktober houdt Wiebren de Jong, hoogleraar Large-Scale Energy Storage bij Process & Energy, zijn intreerede over ‘ Grootschalige energieopslag: het gat tussen nu en (n)ooit’. Voorafgaand aan zijn intreerede vindt het symposium ‘Energy and Chemistry Beyond Fossil Carbon’ plaats met diverse sprekers die expert zijn op dit gebied. Hieronder vindt u het volledige programma. U bent van harte welkom.