News

06 november 2019

Presentatie programma’s Soft Robotics en Botanic Sensor networks bij 4TU event

De vijf nieuwe onderzoeksprogramma’s die 22 miljoen euro toegekend krijgen door de 4TU.federatie presenteerden zich deze week tijdens het 4TU kick-off event.

29 oktober 2019

Dariu Gavrila ontvangt IEEE ITS Outstanding Research Award 2019

29 oktober 2019

Cybernetica-team wint prijs voor beste SMC journal paper

Max Mulder en zijn team hebben de Andrew P. Sage award ontvangen op de IEEE conferentie ‘Systems, Man and Cybernetics’.

29 augustus 2019

Dariu Gavrila op NOS.nl

Wetenschappers van de TU Delft hebben een belangrijke stap gezet op weg naar een geheel zelfrijdende auto. Ze zijn erin geslaagd een testauto aan te leren wat hij kan verwachten van voetgangers en fietsers in het stadsverkeer.

15 juli 2019

Michaël Wiertlewski bekroond met best paper IEEE Transactions on Haptics 2019

26 juni 2019

David Abbink in De Wereld van Morgen (NPO1)

Onderzoek van het Haptics Lab naar symbiotisch rijden zal prime time op de Nederlandse televisie worden getoond. David Abbink werd geïnterviewd door Vivianne Bendermacher om de huidige problemen met interactie tussen bestuurder en automatisering uit te leggen en te demonstreren, en hoe ons onderzoek bijdraagt ​​aan het oplossen hiervan.

29 mei 2019

Javier Alonso-Mora en team ontvangen IEEE ICRA Best Paper Award omtrent Multi-Robot Systems

Het artikel "Gedistribueerde multi-robotvorming splitsen en samenvoegen in dynamische omgevingen", door Hai Zhu, Jelle Juhl, Laura Ferranti, Javier Alonso-Mora heeft de IEEE ICRA Best Paper Award gewonnen op Multi-Robot Systems tijdens de IEEE International Conference on Robotics en Automation, de vlaggenschipconferentie over robotica gevierd in Montreal in mei 2019. Geweldig nieuws!

15 april 2019

Riender Happee in BNR Newsradio

Luister naar de fragmenten

22 maart 2019

Intreerede David Abbink

Op vrijdag 22 maart 2019 hield David Abbink zijn inaugurele rede als hoogleraar Haptic Human-Robot Interaction aan de TU Delft. In zijn lezing gaf David een overzicht van zijn werk, beargumenteerde waarom we ons meer moesten concentreren op robot-symbiose dan robotautonomie, liet het hele publiek op één been springen en verklaarde dat hij ernaar zou streven de echt multidisciplinaire geest van de Macy nieuw leven in te blazen. Conferenties over cybernetica. Naderhand kon het publiek vijf haptische demo's ervaren.

21 maart 2019

Mens en robot in symbiose leidt tot betere interactie

Half-geautomatiseerde voertuigen op onze snelwegen, een mobiele robotarm die effectief kan ingrijpen in een rampgebied, drones: allemaal voorbeelden van robots die in onze onvoorspelbare leefomgeving komen. Daarin kunnen deze robots niet zonder menselijk ingrijpen: achter elke succesvolle robot staat een mens. Een sterke basis voor het besturen van robotarmen en robotvoertuigen is haptiek: ons aangeboren vermogen om ons lichaam te voelen.