News and agenda

14 maart 2019

Rudy Negenborn in diverse media

Als schepen en andere transportsystemen onderling informatie uitwisselen, kan de infrastructuur veel efficiënter en duurzamer gebruikt worden. Dat stelt Rudy Negenborn, hoogleraar Multi-Machine Operations & Logistics. Hij houdt op 15 maart zijn inaugureale rede houdt aan de TU Delft.

10 maart 2019

Intreerede Rudy Negenborn: Als schepen konden praten

Wereldwijd neemt de transportbehoefte almaar toe. De Rotterdamse haven kan de grootste containerschepen ter wereld aan, maar het verwerken van de duizenden containers die zo’n schip vervoert, veroorzaakt files op water, weg en spoor. Als schepen en andere transportsystemen onderling informatie uitwisselen, kan de infrastructuur veel efficiënter en duurzamer gebruikt worden. Dat zegt Rudy Negenborn, hoogleraar Multi-Machine Operations & Logistics, die op 15 maart 2019 zijn intreerede houdt aan de TU Delft.

25 april 2018

Delftse innovatie wint Dutch Design prijs

De nieuwe grijper (nemaX®) die de Nederlandse grijperfabrikant Nemag in samenwerking met transsporttechnoloog Dingena Schott en haar team van de afdeling Maritime and Transport Technology ontwikkelde heeft weer een prijs gewonnen; de Red Dot Award, een internationale prijs voor design.

24 april 2018

Windturbines als inspiratie voor de scheepvaart

Innovaties uit de windenergiesector vinden amper hun weg in de scheepsbouw, ondanks de onmiskenbare overeenkomsten. Onderzoekers uit de scheepswerktuigkunde en regeltechniek grijpen het cohesieprogramma aan om hier verandering in aan te brengen.

06 december 2017

Wetenschappelijke doorbraak bij metingen aan composieten scheepsschroef

Promovendus Pieter Maljaars en Mirek Kaminski, professor Ship and Offshore Structures bij de afdeling Maritime and Transport Technology, bereikten in hun onderzoeksproject Greenprop een belangrijke wetenschappelijke doorbraak.

23 november 2017

Cohesieproject ‘Haptische feedback bij maritieme operaties’ toont mooi resultaat

Haptische feedback bij maritieme operaties door Arthur Vrijdag (MTT) en David Abbink (CoR). Meteen ging er een lampje branden bij Arthur Vrijdag, onderzoeker en universitair docent scheepswerktuigbouwkunde, hydromechanica en regeltechniek, toen hij binnenliep in het Haptics Lab van David Abbink, onderzoeker en universitair hoofddocent Human-Robot Interaction bij de afdeling Cognitive Robotics.

16 november 2017

Nieuwe grijper lost schepen sneller en slimmer

De vlag ging uit bij transporttechnoloog Dingena Schott en haar team van de afdeling Maritieme en Transporttechnologie. Niet alleen bedachten zij een ontwerpmethode voor een nieuwe grijper; de grijper blijkt ook nog eens te voldoen aan al hun voorspellingen op basis van de door hen gevalideerde modellen, testen en stimulaties. In samenwerking met grijperfabrikant Nemag heeft dit geleid tot een nieuwe grijper die de lostijd van een schip met tenminste tien procent verkort en het lossen van schepen duurzamer maakt. Nemag bedacht het nieuwe ontwerp en ontving deze week zelfs een prestigieuze award, een prijs die het International Bulk Journal uitreikt aan de meest innovatieve technologie voor vrachtafhandeling.

07 november 2017

Rudy Negenborn benoemd tot hoogleraar Multi-machine Operations & Logistics

Prof. dr. Rudy Negenborn is met ingang van 24 oktober 2017 benoemd tot hoogleraar Multi-machine Operations & Logistics bij de afdeling Maritime & Transport Technology. De focus van Negenborn’s onderzoek ligt op innovatieve strategieën voor het coördineren van de diverse componenten in grootschalige, genetwerkte transportsystemen.

31 oktober 2017

Save the date!

February 8, 2018: Symposium Maritime Mega Structures

06 oktober 2017

Nieuwe golvenradar voorspelt precies wanneer het op zee gevaarlijk wordt

Dankzij de ‘golvenradar’ die TU Delft onderzoeker Peter Naaijen heeft ontwikkeld, kan iedereen op zee zien of er de komende vijf minuten gevaarlijke golven in de buurt zijn en hoe het schip daarop zal reageren. Dit komt de veiligheid en efficiëntie bij offshore-operaties flink ten goede. Naaijen promoveert op vrijdag 6 oktober op dit onderwerp.

Geen resultaten gevonden.