Minoren en keuzevakken

In overeenstemming met de coronavirus-maatregelen genomen door de Rijksoverheid, heeft TU Delft besloten om voorjaar 2020 geen Minor Event te organiseren.

We begrijpen dat het nu lastiger is om een keuze te maken voor een minor. Bekijk de beschikbare informatie op deze website daarom zorgvuldig en schroom niet om contact op te nemen:

1. Voor vragen over thematische minoren: neem contact op met de minorcoördinator (contactgegevens aan de rechterkant van de desbetreffende minorpagina)

2. Voor vragen over de vrije minors wijzen we je de Vrij Minor webpagina in de Studentportaal

3. Voor overige vragen kun je contact opnemen met Sabrina van de Velde: S.vandeVelde@tudelft.nl

Voor meer informatie, bekijk onze coronavirus updates

Minors

De TU Delft biedt een flink aantal thematische minors aan. De meeste minors zijn verbredend van opzet, een aantal minors gaat de diepte in. Kijk voor het volledige aanbod van de minors op de minorpagina van de TU Delft.

De Faculteit 3mE organiseert drie minors:

Minormogelijkheden Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Klinische Technologie studenten

De minorruimte in jouw Bacheloropleiding kun je op verschillende manieren invullen in zowel binnen- als buitenland. Kijk voor alle mogelijkheden op jouw opleidingspagina.

Vrije minor

Het kan zijn dat je andere, nog creatievere ideeën hebt over de invulling van een minor. In dat geval is het mogelijk dat je zelf een programma samenstelt, een zogenaamde vrije minor. Hierin kunnen keuzevakken zitten, maar het doen van een stage is eveneens mogelijk. 

Bekijk de regels over de invulling van zo’n vrije 3mE minor.  

Schakelen via de minorruimte

Het is ook mogelijk om de minorruimte (het 1e semester van het 3e jaar) te gebruiken om te schakelen naar een niet aansluitende masteropleiding. Houd er dan wel rekening mee dat deze ruimte vaak niet dekkend is voor het schakelprogramma. Doorgaans moet het volledige schakelprogramma worden afgerond om bij de master te kunnen worden ingeschreven.