Vraag jij je af of Werktuigbouwkunde bij je past? Ontdek hier de ervaringen van vrouwen die Werktuigbouwkunde studeren, hebben gestudeerd en/of in dit vakgebied werkzaam zijn.

Met werktuigbouwkunde gebruik je kennis van wis- en natuurkunde om iets te bedenken en ontwerpen waarmee je het (alledaagse) leven van mensen gemakkelijker, veiliger en aangenamer maakt. Maar ook om te zorgen dat de wereld steeds een stukje duurzamer wordt. Het is een hele maatschappelijk betrokken studie. Je bent constant bezig om kritisch om je te heen te kijken, op zoek naar mogelijkheden en creatieve oplossingen om processen, apparaten en de maatschappij te verbeteren. Laat je informeren en inspireren door deze vrouwelijke mechanical engineers!

GirlsChallenge 2022

Heb jij interesse om in contact te komen met vrouwelijke Werktuigbouwkundestudenten en afgestudeerden? En aan de slag te gaan met diverse uitdagende opdrachten, om te kijken of deze opleiding bij jou past? In het voorjaar van 2022 organiseren we weer een GirlsChallenge! Speciaal voor meisjes uit 5 en 6VWO. Laat hieronder je gegevens achter, dan brengen we je op de hoogte zodra de datum en het programma bekend zijn.

| Women in Mechanical Engineering

Jinne Geelen

Na haar bachelor Werktuigbouwkunde koos Jinne voor de master Biomedical Engineering. Als PhD onderzoekt ze nu de hersenactiviteit van locked-in patiënten tijdens hun poging om handgebaren te maken. Ze mocht daar zelfs over vertellen bij Universiteit van Nederland!

Foto: Joshua Kloet

Eline van der Kruk

Na haar master Werktuigbouwkunde promoveerde Eline van der Kruk cum laude bij de afdeling BioMechanical Engineering. Bij Universiteit van Nederland vertelt ze hoe ze schaatsers met behulp van computermodellen (en een hoop draadjes en plakkertjes) helpt de perfecte slagtechniek te vinden.

Virginia Bertolo

Bij Werktuigbouwkunde houd je je ook vaak bezig met de eigenschappen en toepassingen van materialen. Virginia is PhD bij de afdeling Materials Science & Engineering en laat zien welke apparaten ze in het lab gebruikt voor onderzoek naar materialen.