News and Agenda

21 december 2017

Jan-Willem van Wingerden benoemd tot hoogleraar Data Driven Control

Prof. dr. ir. Jan-Willem van Wingerden is met ingang van 12 december benoemd tot hoogleraar Data Driven Control bij het Delft Centre for Systems and Control. Jan-Willem van Wingerden richt zich in zijn onderzoek op de meet– en regeltechniek van grootschalige mechatronische systemen die gedreven worden door een verstoring zoals bijvoorbeeld wind of golven. Uniek is dat zijn onderzoek zich bevindt op het raakvlak van meet –en regeltechniek en werktuigbouwkunde.

06 december 2017

Sergio Grammatico ontvangt TOP-subsidie van NWO

Sergio Grammatico, assistant professor bij de afdeling DCSC, heeft een toekenning ontvangen voor een TOP-Subsidie voor vrij onderzoek in wiskunde van NWO voor zijn onderzoek ‘Complex Network Games: The Scenario Approach’ .

24 november 2017

CL-Windcon project shows its progress in the general meeting held in Delft

24 november 2017

New board of DSA Kalman

With the addition of new board members, DSA Kalman is now fully operational again and ready to serve all students and staff!

10 november 2017

Manual Mazo is promoted to Associate Professor at DCSC!

Assistant Professor Manuel Mazo jr. is promoted to Associate Professor at DCSC.

09 november 2017

Using microscope technology on mobile phones to trace malaria quickly and cheaply

Doctoral candidate Temitope Agbana, who works at the DCSC Department on a TU Delft Global fellowship, together with his colleague Hai Gong received the Silver Edmund Optics Educational award for his Optical Smart Malaria Diagnostic Project last month. They aim at realizing accurate diagnosis of malaria with a click of a button.

21 augustus 2017

Introduction week MSc Systems & Control 2017

During these days there is a full program with introductions and presentations by all DCSC staff-members, lab visits, activities etc. Please find attached a draft of the program.

17 augustus 2017

ERC Starting Grant voor Manuel Mazo Jr.

Manuel Mazo Jr., onderzoeker en docent bij Delft Center for Systems and Control (DCSC) heeft een ERC Starting Grant toegewezen gekregen. Manuel doet onderzoek naar control systems.

11 augustus 2017

3mE feliciteert Veni-laureaat Javier Alonso- Mora

Javier Alonso-Mora, docent bij de afdeling Cognitive Robotics, ontving een Veni-award (250.00 euro) voor zijn onderzoek ‘Robots among humans: safe and socially intuitive navigation.’ In de nabije toekomst zullen miljoenen robots, autonome auto's en boten, naast elkaar bestaan met mensen. Dit onderzoek is gericht op algoritmes die het mogelijk maken voor een mobiele robot om veilig te navigeren en te coördineren met andere robots en mensen. Het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) is een partner van dit project.

07 juli 2017

Eerste afgestudeerde bij Vehicle Engineering

Op 30 juni j.l. studeerde de eerste student Vehicle Engineering af op het leren slippen van autonome auto’s.