News

08 mei 2018

Test ontwikkeld voor voorspellen degradatie 20e eeuwse schilderijen

Titaanwit is een pigment dat in de 20ste eeuw gebruikt werd door kunstenaars als Picasso en Mondriaan. De ‘slechte’ variant van dit pigment kan tot versnelde veroudering van schilderijen leiden onder invloed van uv-licht. TU Delft-onderzoeker Birgit van Driel heeft - samen met AkzoNobel, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in het kader van het Netherlands Institute for Conservation+Art+Science+ (NICAS) - een methode ontwikkeld om het potentiële risico voor schilderijen te identificeren. Daarmee kunnen musea maatregelen treffen om de 20ste-eeuwse schilderijen in een zo goed mogelijke staat te houden. Ze promoveert op woensdag 9 mei op dit onderwerp aan de TU Delft.

15 maart 2018

Magnetic materials: Turning up the heat on disordered magnets

01 februari 2018

Dieper ingaan op de volgende generatie implantaten, met drie disciplines tegelijk

Het is al tientallen jaren onbetwist de gouden standaard voor implantaten: titanium: een sterk, licht en corrosiebestendig metaal dat veilig in het lichaam verwerkt kan worden. En toch is er veel te doen over de manier waarop er titaniumimplantaten worden gemaakt. De komst van 3D-printtechnologie heeft aantrekkelijke nieuwe fabricagemogelijkheden geopend

23 januari 2018

In Memoriam: Prof.dr. Hans de Wit

De afdeling Materials Science and Engineering heeft het droevige bericht ontvangen dat onze zeer gewaarde professor-emeritus Prof.dr. Hans de Wit in de nacht van 21 op 22 januari 2018 in Broek op Langedijk is overleden. Hij is 71 jaar oud geworden. Hij zal op zaterdag 27 januari 2018 in Schagen begraven worden.

15 december 2017

DENS research programme to improve new steel product development

The Materials Science and Engineering department of the faculty of 3mE (TU Delft) is the main academic partner in a unique research programme that will revolutionize advanced high strength steel production.

In the Media

From: Fluids Processing
Kosten van corrosie beperken.

Fritz Körmann publication in Nature Computational Material

herman-terryn-ontvangt-amerikaanse-prijs-voor-bestrijding-corrosie-van-materialen