News & Agenda

20 april 2021

Onderzoekers Biomechanica gewaardeerd voor Wetenschapscommunicatie

Onderzoekers van de afdeling BioMechanical Engineering, zetten zich al jaren op eigen initiatief in voor wetenschapscommunicatie. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) beloont de enthousiaste biomechanica ingenieurs daarom met het pilotfonds Wetenschapscommunicatie ‘Gewaardeerd’.

19 april 2021

Girls’ Day 2021: groep 7/8 maakt kennis met BioMechanical Engineering

Een operatierobot die geïnspireerd is op de krachten en bewegingen van een dier. En een menselijk botten dat heel sterk is, terwijl het grootste gedeelte eruit ziet als een spons. Tijdens Girls’ Day 2021 lieten Aimée Sakes en Eline Kolken (Assistant-professor en PhD BioMechanical Engineering) leerlingen uit groep 7/8 kennismaken met de wereld van BioMechanical Engineering.

19 april 2021

TU Delft ontwikkelt struikelteller voor traumachirurg

De stappenteller kennen we inmiddels allemaal. Nu is er iets nieuws: de struikelteller. Deze uitvinding van de TU Delft helpt een traumachirurg van het Erasmus MC meten of mensen met een nieuw soort beenprothese minder vaak struikelen. ‘Deze samenwerking heeft een grote toekomst.’

11 maart 2021

Heike Vallery in diverse media

10 maart 2021

Tech for Health: bouw uniek lab Erasmus MC voor pijnbestrijding bij artrose

Deze maand startte het Universiteitsfonds samen met de TU Delft de campagne: Tech for Health | Betere zorg dankzij Delftse technologie. De campagne bestaat uit zeven baanbrekende en illustratieve onderzoeken die ieder symbool staan voor de vele unieke innovaties en samenwerkingen die binnen de TU Delft en de medische centra plaatsvinden.

10 maart 2021

Suffrage Science Award voor Gerjo van Osch op Internationale Vrouwendag

Professor Gerjo van Osch, deeltijd hoogleraar Integrative Cartilage Regeneration bij de afdeling BioMechanical Engineering en Principal Investigator Orthopaedics & Otorhinolaryngology bij het Erasmus MC, ontving op Internationale Vrouwendag  de ‘Engineering and Physical Sciences’ Suffrage Science award.

09 maart 2021

Arend Schwab in diverse media

08 maart 2021

Paul Breedveld in NRC