News & Agenda

02 maart 2021

Bart van Straten in diverse media

02 maart 2021

Tim Horeman in diverse media

01 maart 2021

Heike Vallery in diverse media

15 februari 2021

Maarten van der Elst in diverse media

Maarten van der Elst, traumachirurg in het Reinier de Graaf en hoogleraar veiligheid aan de TU Delft, werkt dagelijks met staplers en wijst erop dat onderzoek naar malfunctionerende exemplaren moeilijk is.

17 december 2020

Prijs voor paper over eerste katheter ter wereld die S-bochten in alle richtingen maakt

Een team van onderzoekers van de afdeling BioMechanical Engineering en de Bio-Inspired Technology Group (BITE) ontwikkelden de ‘4 DoF Steerable Sigma Catheter’; de eerste katheter ter wereld met een tip die S-bochten kan maken. Deze katheter wordt bestuurd met 2 joysticks en is ontwikkeld voor complexe interventies in het hart.

03 december 2020

Masterstudenten Technical Medicine aan de slag met Covid-19 cases

Dertig masterstudenten Technical Medicine bogen zich tijdens de ‘Covid Case Day’ over COVID-19 gerelateerde cases, aangedragen door diverse ziekenhuizen en zorginstellingen.

30 november 2020

3mE-onderzoekers partner in twee NWA-ORC consortia

Delftse onderzoekers gaan in negen consortia met de gehele kennisketen en maatschappelijke organisaties aan de slag met interdisciplinair onderzoek waarmee wetenschappelijke en maatschappelijke doorbraken binnen bereik komen. Faculteit 3mE neemt deel aan twee van deze consortia.

24 september 2020

Ajay Seth onvangt Chan Zuckerberg Grant voor Open Source Software

Onderzoeker Ajay Seth, onderzoeker bij de afdeling BioMechanical Engineering, ontvangt een subsidie van $190,000.00 van het Chan Zuckerberg Initiative DAF voor zijn onderzoek op het gebied van de ontwikkeling van Essential Open Source Software for Science.

29 juni 2020

Gerjo van Osch in diverse media

25 juni 2020

Klinisch Technoloog officieel geregistreerde zorgverlener

Goed nieuws voor de Technisch Geneeskundigen die in september als eerste afstuderen aan de gezamenlijk opleiding van TU Delft, Erasmus MC en LUMC. Zij kunnen de beschermde beroepstitel Klinisch Technoloog voeren en zich inschrijven in het BIG-register. Hiermee zijn ze een officieel geregistreerde zorgverlener met zelfstandige behandelbevoegdheden. Tevens voert de klinisch technoloog een poortfunctie uit en is daarmee bevoegd tot het registeren en declareren van zorgactiviteiten. Een mijlpaal in de positionering van dit nog jonge werkveld, vinden opleidingsdirecteuren Jaap Harlaar en Pleun Hermsen.

Geen resultaten gevonden.