News & Agenda

News

15 augustus 2017

Tweede prijs Best Doctoral Thesis Award voor Vahid Arbabi

Vahid Arbabi, postdoctoraal onderzoeker bij de afdeling BioMechanical Engineering, kreeg de tweede prijs bij de Best Doctoral Thesis Award in Biomechanics van de European Society of Biomechanics (ESB). Het is voor het eerst dat deze prestigieuze internationale prijs wordt toegekend aan de afdeling BioMechanical Engineering van de faculteit 3mE. Vahid deed zijn onderzoek onder begeleiding van professor Harrie Weinans en universitair hoofddocent Amir Zadpoor.

10 augustus 2017

Slimme robotondersteuning helpt herstellende patiƫnten met lopen

Slimme robotondersteuning helpt herstellende patiƫnten met lopen

Heike Vallery, onderzoeker bij de afdeling BioMechanical Engineering, werkte samen met Nederlandse en Zwitserse wetenschappers en dokters aan een experimentele robottraining-omgeving om patiƫnten te helpen die herstellen van een ruggengraatverwonding of een hersenbloeding. Deze zomer publiceerden zij hun bevindingen in Science Translational Medicine.

11 juli 2017

KNWU, KOGA en TU Delft gaan optimale baanfiets ontwikkelen voor Olympische Spelen in Tokyo

KNWU, KOGA en TU Delft gaan optimale baanfiets ontwikkelen voor Olympische Spelen in Tokyo

De Koninklijke Nederlandsche Wielrenunie (KNWU), fietsenleverancier KOGA en de TU Delft werken samen aan een compleet nieuwe fiets voor het baanwielrennen. Het wordt een lichtgewicht en aerodynamische fiets die rekening houdt met de individuele verschillen tussen renners.

07 juli 2017

Eerste afgestudeerde bij Vehicle Engineering

Op 30 juni j.l. studeerde de eerste student Vehicle Engineering af op het leren slippen van autonome autoā€™s.

20 maart 2017

Haptics Lab 3mE boekt weer succes

Het Haptics Lab van de afdeling BioMechanical Engineering (BME) heeft weer een succes geboekt in samenwerking met afstudeerder Lotte Leufkens. Het Haptics Lab, waar hoofddocent David Abbink aan het roer staat, werkt in nauwe samenwerking met (inter)nationale bedrijven en het Robotics Instituut aan de optimale samenwerking tussen mens en machine met het oog op de alom gebeurende automatisering in de wereld.

Agenda