News & Agenda

News

01 februari 2018

Dieper ingaan op de volgende generatie implantaten, met drie disciplines tegelijk

Het is al tientallen jaren onbetwist de gouden standaard voor implantaten: titanium: een sterk, licht en corrosiebestendig metaal dat veilig in het lichaam verwerkt kan worden. En toch is er veel te doen over de manier waarop er titaniumimplantaten worden gemaakt. De komst van 3D-printtechnologie heeft aantrekkelijke nieuwe fabricagemogelijkheden geopend

03 november 2017

Heike Vallery benoemd tot hoogleraar Human motor augmentation

Heike Vallery benoemd tot  hoogleraar Human motor augmentation

Bij de afdeling Biomechanical Engineering van de faculteit 3mE is dr.ir.Heike Vallery (1979) benoemd tot hoogleraar Human motor augmentation per 1 november 2017.

10 oktober 2017

Amir Zadpoor benoemd tot Antoni van Leeuwenhoek hoogleraar

Amir Zadpoor benoemd tot  Antoni van Leeuwenhoek hoogleraar

Het College van Bestuur heeft op 10 oktober jl. besloten dr. Amir Zadpoor te benoemen tot Antoni van Leeuwenhoek hoogleraar. Amir Zadpoor is chair Biomaterials & Tissue Biomechanics bij de afdeling BioMechanical Engineering.

04 oktober 2017

Nieuwe nagelknipper moet CSI-werk makkelijker en secuurder maken

Nieuwe nagelknipper moet CSI-werk makkelijker en secuurder maken

Wattenstaafjes, plakband en pincet zijn belangrijk gereedschap voor forensisch onderzoekers. Bewijsmateriaal verzamelen op de plaats delict is handwerk. “Low-tech. En daar is niets mis mee”, benadrukt onderzoeker Arjo Loeve, Delfts projectleider Engineering for Forensics. Samen met zijn studenten en het NFI ontwierp hij onder andere een nieuwe nagelknipper voor forensisch onderzoek.

26 september 2017

Kick-off Medical Delta Living Lab OnderzoeksOK

Kick-off Medical Delta Living Lab OnderzoeksOK

Op 14 september vond in het Reinier de Graaf Ziekenhuis de officiële kick-off plaats van het Medical Delta Living Lab OnderzoeksOK. Hoogleraar Jenny Dankelman, universitair hoofddocent John van den Dobbelsteen en PhD-kandidate Frederique Meeuwsen (BME) doen o.a. onderzoek in dit Living Lab OnderzoeksOK.

15 augustus 2017

Tweede prijs Best Doctoral Thesis Award voor Vahid Arbabi

Vahid Arbabi, postdoctoraal onderzoeker bij de afdeling BioMechanical Engineering, kreeg de tweede prijs bij de Best Doctoral Thesis Award in Biomechanics van de European Society of Biomechanics (ESB). Het is voor het eerst dat deze prestigieuze internationale prijs wordt toegekend aan de afdeling BioMechanical Engineering van de faculteit 3mE. Vahid deed zijn onderzoek onder begeleiding van professor Harrie Weinans en universitair hoofddocent Amir Zadpoor.

10 augustus 2017

Slimme robotondersteuning helpt herstellende patiënten met lopen

Slimme robotondersteuning helpt herstellende patiënten met lopen

Heike Vallery, onderzoeker bij de afdeling BioMechanical Engineering, werkte samen met Nederlandse en Zwitserse wetenschappers en dokters aan een experimentele robottraining-omgeving om patiënten te helpen die herstellen van een ruggengraatverwonding of een hersenbloeding. Deze zomer publiceerden zij hun bevindingen in Science Translational Medicine.

11 juli 2017

KNWU, KOGA en TU Delft gaan optimale baanfiets ontwikkelen voor Olympische Spelen in Tokyo

KNWU, KOGA en TU Delft gaan optimale baanfiets ontwikkelen voor Olympische Spelen in Tokyo

De Koninklijke Nederlandsche Wielrenunie (KNWU), fietsenleverancier KOGA en de TU Delft werken samen aan een compleet nieuwe fiets voor het baanwielrennen. Het wordt een lichtgewicht en aerodynamische fiets die rekening houdt met de individuele verschillen tussen renners.

07 juli 2017

Eerste afgestudeerde bij Vehicle Engineering

Op 30 juni j.l. studeerde de eerste student Vehicle Engineering af op het leren slippen van autonome auto’s.

20 maart 2017

Haptics Lab 3mE boekt weer succes

Het Haptics Lab van de afdeling BioMechanical Engineering (BME) heeft weer een succes geboekt in samenwerking met afstudeerder Lotte Leufkens. Het Haptics Lab, waar hoofddocent David Abbink aan het roer staat, werkt in nauwe samenwerking met (inter)nationale bedrijven en het Robotics Instituut aan de optimale samenwerking tussen mens en machine met het oog op de alom gebeurende automatisering in de wereld.

Agenda