News

23 november 2017

Cohesieproject ‘Haptische feedback bij maritieme operaties’ toont mooi resultaat

Cohesieproject ‘Haptische feedback bij maritieme operaties’ toont mooi resultaat

Haptische feedback bij maritieme operaties door Arthur Vrijdag (MTT) en David Abbink (CoR). Meteen ging er een lampje branden bij Arthur Vrijdag, onderzoeker en universitair docent scheepswerktuigbouwkunde, hydromechanica en regeltechniek, toen hij binnenliep in het Haptics Lab van David Abbink, onderzoeker en universitair hoofddocent Human-Robot Interaction bij de afdeling Cognitive Robotics.

16 november 2017

Nieuwe grijper lost schepen sneller en slimmer

Nieuwe grijper lost schepen sneller en slimmer

De vlag ging uit bij transporttechnoloog Dingena Schott en haar team van de afdeling Maritieme en Transporttechnologie. Niet alleen bedachten zij een ontwerpmethode voor een nieuwe grijper; de grijper blijkt ook nog eens te voldoen aan al hun voorspellingen op basis van de door hen gevalideerde modellen, testen en stimulaties. In samenwerking met grijperfabrikant Nemag heeft dit geleid tot een nieuwe grijper die de lostijd van een schip met tenminste tien procent verkort en het lossen van schepen duurzamer maakt. Nemag bedacht het nieuwe ontwerp en ontving deze week zelfs een prestigieuze award, een prijs die het International Bulk Journal uitreikt aan de meest innovatieve technologie voor vrachtafhandeling.

07 november 2017

Rudy Negenborn benoemd tot hoogleraar Multi-machine Operations & Logistics

Rudy Negenborn benoemd tot hoogleraar Multi-machine Operations & Logistics

Prof. dr. Rudy Negenborn is met ingang van 24 oktober 2017 benoemd tot hoogleraar Multi-machine Operations & Logistics bij de afdeling Maritime & Transport Technology. De focus van Negenborn’s onderzoek ligt op innovatieve strategieën voor het coördineren van de diverse componenten in grootschalige, genetwerkte transportsystemen.

31 oktober 2017

Save the date!

February 8, 2018: Symposium Maritime Mega Structures

06 oktober 2017

Nieuwe golvenradar voorspelt precies wanneer het op zee gevaarlijk wordt

Nieuwe golvenradar voorspelt precies wanneer het op zee gevaarlijk wordt

Dankzij de ‘golvenradar’ die TU Delft onderzoeker Peter Naaijen heeft ontwikkeld, kan iedereen op zee zien of er de komende vijf minuten gevaarlijke golven in de buurt zijn en hoe het schip daarop zal reageren. Dit komt de veiligheid en efficiëntie bij offshore-operaties flink ten goede. Naaijen promoveert op vrijdag 6 oktober op dit onderwerp.

14 juni 2017

3mE-alumnus Leah Sosa wint de Marina van Damme Beurs

Deze keer was de Marina van Damme beurs uitreiking wel heel erg bijzonder. Door het extra hoge niveau van de genomineerden heeft Marina van Damme besloten om niet één Marina van Damme beurs uit te reiken maar twee. Leah Sosa (3mE-alumnus/ Maritime Technology) en Jetty van Ginkel zijn de winnaressen van de Marina van Damme beurs 2017. Ook ontving Marina van Damme zelf het KIVI-erelidmaatschap.

12 juni 2015

Onderscheiding voor Dr. ir. Lex Keuning tijdens zijn afscheid

Onderscheiding voor Dr. ir. Lex Keuning tijdens zijn afscheid

Dr. ir. Lex Keuning is tijdens zijn afscheid op 12 juni verrast met een onderscheiding tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Lex Keuning werkte meer dan 35 jaar voor de sectie Shiphydromechanics and structures van de afdeling Maritime and Transport Technology (M&TT) en stond aan de basis van belangrijke innovaties in de scheepsbouw, zoals de bijlboeg. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt door de locoburgemeester van Delft.

/* */