News and agenda

23 februari 2021

Farbod Alijani in diverse media

17 februari 2021

Onderzoekers verduidelijken het microscopisch dempingsmechanisme in grafeen

Farbod Alijani, universitair hoofddocent, en promovendus Ata Keskekler leveren ondersteunend bewijs voor het bestaan van een niet-lineair dissipatiemechanisme in mechanische systemen.

08 februari 2021

Gerard Verbiest in diverse media

Techniques to extract information from plants about what they need. In 4TU.techtalk #3 Gerard Verbiest (4TU Plantenna/ TU Delft) and Jan Westra (Priva) discuss smart agriculture.

01 februari 2021

TU Delft en ASML brengen niet-zichtbare materialen op nanoschaal in kaart met ultrageluid

De steeds verdere miniaturisatie van elektrische componenten in de industrie vereist een nieuwe beeldvormende techniek op nanometerschaal. De Delftse onderzoeker Gerard Verbiest heeft samen met ASML een eerste proof-of-concept methode ontwikkeld die ze nu verder uit gaan werken.

07 januari 2021

ERC Proof of Concept-beurs voor Farbod Alijani

Farbod Alijani, onderzoeker bij Precision and Microsystems Engineering, krijgt van de European Research Council een Proof of Concept-beurs. Hij is één van de 55 houders van ERC-grants die in deze ronde in aanmerking komen voor aanvullende financiering. Met het geld kan worden onderzocht wat het commerciële- of innovatiepotentieel van de resultaten van EU-gesubsidieerde onderzoek is.

15 december 2020

Peter Steeneken in diverse media

08 december 2020

Miguel Bessa en Richard Norte ontvangen Interstellar Initiatives Grant

Miguel Bessa en Richard Norte ontvingen deze maand de Interstellar Initiatives Grant van het Limitless Space Institute. Zij ontvingen de Award voor hun onderzoek ‘Origami Photonic Crystal Sails with Machine Learning’, dat zich richt op de vraag hoe machine learning kan worden ingezet om nanotechnologie te optimaliseren op een manier die met conventionele, intuïtieve technieken moeilijk haalbaar is.

19 november 2020

Nieuwe sensorchips: goedkoop, slim en efficiënt

Een chip met ingebouwde sensor, die zo gevoelig is dat hij een enkel deeltje van het coronavirus opmerkt. Daaraan werken meerdere onderzoekers van de TU Delft. Binnen 3mE werken Peter Steeneken, hoogleraar Dynamics of Micro and Nanosystems en onderzoeker Murali Ghatkesar van de afdeling PME samen met hoogleraar Frans Widdershoven (faculteit EWI) aan dit onderzoek.

12 november 2020

Regine Vroom in Computer Idee

04 juni 2020

Micro-pipette probe for tuning the volume and particle concentration of liquids

At the PME department, a micro-sized pipette probe has been developed for handling multiple liquids. It is the first time that such a small probe can dose fluid volume, and simultaneously control the concentration of particles inside the fluid.

Geen resultaten gevonden.