News and agenda

04 juli 2022

Drie Vidi’s voor faculteit 3mE

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft 101 ervaren onderzoekers een Vidi-financiering van 800.000 euro toegekend. Acht Vidi’s gaan naar Delftse toponderzoekers, waarvan maar liefst drie onderzoekers werkzaam zijn bij faculteit 3mE: Michael Wiertlewski, Willem Haverkort en Kim Batselier. Met deze toekenning kunnen zij de komende vijf jaar een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en een onderzoeksgroep opzetten.

21 juni 2022

Nieuwe cavitatietunnel TU Delft moet bijdragen aan efficiëntere schepen en minder overlast

Deze week wordt aan de TU Delft de nieuwe cavitatietunnel geopend. Het onderzoek in deze faciliteit, officieel de Multi Phase FlowTunnel (MPFT), richt zich grotendeels op twee onderwerpen: enerzijds het probleem van cavitatie bij scheepsschroeven en anderzijds de mogelijkheden van luchtsmering bij schepen.

13 juni 2022

Willem Haverkort in diverse media

24 mei 2022

NWO XS Grants awarded to P&E research on Smart Membranes and Lithium Batteries

Two NWO-XS grants of up to € 50,000 have been awarded by the Dutch Research Council to Professor Thijs Vlugt and to Dr Hanieh Bazyar: Vlugt for his research on safe and efficient recycling Lithium-ion batteries, and Bazyar for her work on developing smart membranes used in waste-water treatment.

23 mei 2022

Ad van Wijk in diverse media

10 mei 2022

Kamel Hooman benoemd tot hoogleraar Heat Transformation Technology

Kamel Hooman is per 1 april 2022 benoemd tot hoogleraar Heat Transformation Technology bij de afdeling Process & Energy van de faculteit 3mE. Hooman heeft een brede expertise op het gebied van fluid mechanics en heat transfer.

17 maart 2022

ERC Grants for Daniel Tam and Javier Alonso-Mora

Javier Alonso-Mora at the Department of Cognitive Robotics (CoR) has been awarded a European Research Council (ERC) Starting Grant, while Daniel Tam at the Department of Process and Energy (P&E) has been awarded an ERC Consolidator Grant.

07 maart 2022

Johan Padding in diverse media

07 februari 2022

Remco Hartkamp in diverse media

03 februari 2022

Onderzoekers brengen inzicht in rol van kinetiek bij vloeistoftransport

Remco Hartkamp, Max Döpke en Fenna Westerbaan van der Meij, onderzoekers bij de afdeling Process & Energy, brengen een nieuw inzicht in de rol van oppervlaktereactiesnelheden van vloeistof bij elektrokinetische transport.

/* */