News

10 mei 2021

Ad van Wijk in diverse media

18 maart 2021

Wim Haije in Atlas

01 maart 2021

Simulaties om inzicht in elektrokinetisch transport betrouwbaarder maken

Onderzoeker Remco Hartkamp en promovendus Max Döpke van de afdeling Process & Energy hebben een belangrijke stap gezet in het betrouwbaarder maken van simulatieresultaten bij elektrokinetisch transport door het inzetten van moleculaire simulaties.

22 februari 2021

Bendiks Jan Boersma in De Telegraaf

21 januari 2021

Johan Padding in KIJK Magazine

Glas is vloeibaar, noch vast. Om die reden bijten natuurkundigen al jaren hun tanden erop stuk. Maar nieuw onderzoek licht een tipje van de sluier op.

10 december 2020

Ad van Wijk in diverse media

Waterstof is volgens de Delftse hoogleraar prof.dr. Ad van Wijk een van de meest duurzame stoffen om energie in op te slaan.

30 november 2020

Brandstichting delicten oplossen met behulp van Artificial Intelligence

In samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ontwikkelden Thijs Vlugt, Mahinder Ramdin en Otto Moultos, onderzoekers bij de afdeling Process & Energy, met behulp van Artificial Intelligence een nieuwe methode die ingezet kan worden bij het oplossen van brandstichting delicten.

03 september 2020

Burak Eral in diverse media

Burak Eral en zijn collega's ontwikkelen een methode waardoor microdeeltjes van elkaar kunnen worden gescheiden op basis van hun vorm.

31 maart 2020

ERC Advanced Grant voor onderzoek naar impulsieve stromingen

Jerry Westerweel, hoogleraar stromingsleer bij de afdeling Process and Energy ontvangt de ERC Advanced Grant voor zijn onderzoek naar impulsieve stromingen. Dit zijn stromingen van lucht of vloeistof rondom objecten waarvan de snelheid een (plotselinge) verandering ondergaat. Er is weinig bekend over de krachten die daarbij optreden. Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de fundamentele aspecten en natuurkundige eigenschappen van deze impulsieve stromingen.

17 maart 2020

Building small reactors for renewable electricity in chemical industry

The research consortium of the European Union-funded project ADREM (Adaptable Reactors for Resource- and Energy-Efficient Methane Valorisation), led by Andrzej Stankiewicz, TUD Professor of Process Intensification, successfully developed highly innovative, economically attractive and resource- and energy-efficient reactor concepts for boosting resource and energy efficiency in process industries.