Bekijk het filmpje van Abdelkader Benali

Besloten Masterclass Abdelkader Benali

Doe mee aan de masterclass van de nieuwe Cultural Professor Abdelkader Benali, ga op onderzoek naar pleinen en hun gebruikers, en help ‘Het plein van de toekomst’ te creëren!

Wat is het mooiste plein ter wereld? Wil je meedoen aan de masterclass, stuur dan een foto of een filmpje van jouw favoriete plein met een korte toelichting. Waar is het, waarom kies je dit plein, wat maakt het bijzonder?

Programma

Openbare bijeenkomsten

  • Cultural Promotion vrijdag 6 oktober 2017 - Aula TU Delft - aanvang 20.00 uur
    Abdelkader Benali zet het thema ‘Het Verhalenplein’ uiteen en vertelt wat hij met zijn studenten gaat doen. Aansluitend aan de lezing volgt een tweegesprek met operaregisseur Floris Visser (CP@TUD 2012). Harpiste Lavinia Meijer sluit de avond af.
  • Film + bespreking dinsdag 28 november 2017 - Theater de Veste - aanvang 20.00 uur
  • Uittreerede + presentatie resultaten masterclass studenten
    woensdag 13 december 2017 - Aula TU Delft - aanvang 20.00 uur.

Besloten masterclass voor studenten van de TU Delft

In een masterclass bestaande uit zeven bijeenkomsten, exclusief voor studenten van de TU Delft, onderzoekt Abdelkader Benali samen met enkele tientallen studenten de functie van pleinen, en alle mensen en verhalen die daar rondgaan.

Tijdens dit project laat Benali zijn studenten in verhalen denken over leefbaarheid en de openbare ruimte. Na een inventarisatie en analyse van bestaande ‘goede’ en ‘slechte’ pleinen worden aanbevelingen gedaan voor ‘het ideale plein’. Samen werken ze aan een creatief voorstel in tekst, beeld en multimedia voor het plein van de toekomst.

Excursie

Het weekend van 7 en 8 oktober gaat Abdelkader met zijn studenten op excursie naar de pleinen van Brussel en Maastricht. Zaterdag 7 oktober wordt gedineerd en overnach in Brussel, om zondag in Maastricht het Vrijthof en het Onze Lieve Vrouweplein te bezoeken.

Data masterclass

  • Zaterdag 7 en zondag 8 oktober: excursie
  • Woensdag 11 oktober 2017: 1e masterclass
  • 17 en 26 oktober, 16, 21, en 29 november, en 6 december: overige bijeenkomsten masterclass (alle masterclasses zijn van 16.00 tot 18.00 uur).

Deelname Masterclass

Aan de masterclass kunnen 25 studenten deelnemen. Studenten die mee willen doen, kunnen zich kwalificeren voor deelname door Abdelkader het mooiste plein ter wereld te sturen met een korte toelichting.

De opdracht luidt:

Welk plein (waar ook ter wereld) vind je het mooist? En waarom? Laat ons jouw plein zien op een foto of op video. Neem ons mee en vertel waarom je dit het mooiste plein ter wereld vindt. Dat mag in tekst maar je kunt je keuze ook uitdrukken door middel van stilstaand of bewegend beeld met een korte tekstuele toelichting.

We zijn op zoek naar studenten uit zo veel mogelijk studierichtingen. In dit veelomvattende project wil Abdelkader gebruik maken van de meest uiteenlopende expertises: stedenbouwers, informatici voor data-visualisatie, vervoerskundigen en watermanagers, ontwerpers en patroonherkenners, bestuurskundigen, civielers en geowetenschappers, en andere creatievelingen die graag buiten hun straatje denken.

Laat Abdelkader zien en horen hoe creatief en geïnspireerd je bent en stuur je inzending: tekst met foto of video-opname (bij voorkeur als jpeg of mp3 bestand) vóór 22 september a.s. naar: cp@verstegenstigter.nl en m.a.schrijvershof-vink@tudelft.nl o.v.v. je naam, studierichting, studie- en telefoonnummer.

Uiterlijk op 26 september hoor je of je je hebt gekwalificeerd voor de masterclass.

Deelname aan de excursie (7 en 8 oktober) en aanwezigheid bij alle masterclass-bijeenkomsten en openbare bijeenkomsten is verplicht.

De (verplichte) eigen bijdrage aan de excursie bedraagt € 150,-.

Na afloop van de masterclass krijgen de deelnemers een certificaat uitgereikt.

Meer informatie

Technische Universiteit Delft
Postbus 5
2600 AA Delft
Marga Schrijvershof
T: (015) 27 86495 en/of mobiele nummer 06.14015122
E: m.a.schrijvershof-vink@tudelft.nl

 

 

Download de flyer