Nieuws


rss
23 oktober 2017

Booking.com ondersteunt vijf Delft Global Scholarships voor vrouwen in technologie

In 2018 komen er aan de TU Delft vijf Delft Global Scholarships beschikbaar voor excellente vrouwelijke studenten uit Sub-Sahara Afrika.

17 oktober 2017

Student TU Delft maakt ontwerp ‘zwermrobot’ Zebro geschikt voor serieproductie

Student Industrieel Ontwerpen Mattijs Otten van de TU Delft heeft een modulair ontwerp gemaakt dat serieproductie van de Zebro mogelijk maakt. Zebro’s zijn zespotige looprobots waarmee onderzoekers in de toekomst autonome ‘zwermen’ willen creëren. Serieproductie is daarbij een essentiële voorwaarde.

17 oktober 2017

Vroeg detecteren boezemfibrilleren met technologie uit CardioLab TU Delft

TU Delft startte onlangs het CardioLab, een samenwerking met de Hartstichting en Philips Design. Hier wordt met slimme technologie data gebruikt om hart- en vaatziekten vroegtijdig op te sporen en zo patiënten in de toekomst beter te behandelen. Op dinsdag 17 oktober studeert Leonard Moonen af aan de TU Delft op het eerste concrete resultaat uit dit CardioLab: een sensorarmband die boezemfibrilleren detecteert.

16 oktober 2017

10 jaar Open Course Ware TU Delft

Vandaag precies 10 jaar geleden startte de TU Delft met OpenCourseWare: het gratis ter beschikking stellen van haar onderwijsmateriaal voor iedereen die er belangstelling voor heeft. Inmiddels zijn dictaten, boeken, oude toetsen en video-opnames van ruim 200 cursussen te vinden op ocw.tudelft.nl. 1,6 Miljoen mensen hebben de website sinds de start bezocht. De meeste bezoekers komen uit Nederland, de VS en India.