1404 resultaten

14 maart 2019

Regio zet in op testen van 5G voor digitale economie

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) gaat samen met de TU Delft, regio Holland-Rijnland, gemeenten Delft en Katwijk, TNO en de provincie Zuid-Holland investeren in het onderzoeken van de toepassingen van 5G in fieldlabs.

14 maart 2019

Elmar Eisemann ontvangt Nederlandse Prijs voor ICT-Onderzoek 2019

Hij ontvangt de prijs voor zijn onderzoek naar een correcte en scherpe weergave van visualisaties door gebruik te maken van moderne grafische hardware.

13 maart 2019

Experimenteren met autonoom varen op de TU Delft Campus

Maandag 18 maart opent Minister Cora van Nieuwenhuizen het Researchlab Autonomous Shipping (RAS) op The Green Village bij de TU Delft. Dit nieuwe researchlab biedt een natuurlijke buitenruimte voor experimenten met autonoom varen en is een ontmoetingsplek voor alle partijen die bij de ontwikkeling van autonoom varen betrokken zijn.

13 maart 2019

Dick van Gameren benoemd als decaan faculteit Bouwkunde

Het College van Bestuur heeft prof.ir. Dick van Gameren met ingang van 1 april 2019 benoemd tot decaan van de faculteit Bouwkunde. Momenteel is hij voorzitter van de afdeling Architecture bij die faculteit.

12 maart 2019

TU Delft, Shell en overheid investeren 5 miljoen euro in duurzame doorbraak voor chemie

TU Delft, Shell en diverse Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI) investeren samen 5 miljoen euro in de ontwikkeling van elektrochemische technologie voor verduurzaming van de petrochemische industrie.

11 maart 2019

Tim van der Hagen deelt wetenschappelijke artikelen in open access

De meeste recente wetenschappelijke artikelen van de rectoren van de Nederlandse universiteiten zijn binnenkort gratis wereldwijd online beschikbaar.

10 maart 2019

Intreerede Rudy Negenborn: Als schepen konden praten

Wereldwijd neemt de transportbehoefte almaar toe. De Rotterdamse haven kan de grootste containerschepen ter wereld aan, maar het verwerken van de duizenden containers die zo’n schip vervoert, veroorzaakt files op water, weg en spoor. Als schepen en andere transportsystemen onderling informatie uitwisselen, kan de infrastructuur veel efficiënter en duurzamer gebruikt worden. Dat zegt Rudy Negenborn, hoogleraar Multi-Machine Operations & Logistics, die op 15 maart 2019 zijn intreerede houdt aan de TU Delft.

08 maart 2019

Luisteren naar quantumradio

Onderzoekers van de TU Delft hebben een quantumcircuit gecreëerd dat hen in staat stelt te luisteren naar het zwakste radiosignaal dat de quantummechanica toelaat.

08 maart 2019

Nieuw ontwerp voor aardgasvrij maken van wijken zorgt voor flinke CO2-besparing

Met het ontwerp wordt flink meer CO₂ bespaard dan andere aardgasvrije oplossingen.

07 maart 2019

College van Bestuur TU Delft steunt Klimaatbrief Universiteiten

Ook de andere Nederlandse universiteitsbesturen steunen de brief. De Klimaatbrief is een initiatief van wetenschappers en roept de universiteiten, faculteiten én medewerkers op tot een ambitieus klimaatbeleid om daarmee het goede voorbeeld te geven.