1115 resultaten
20 juni 2017

Studenten bedenken technologische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken

Vijftig talentvolle studenten die deelnemen aan het Honoursprogramma van de TU Delft, bogen zich zeven weken in multidisciplinaire teams over de vraag welke technologische oplossingen zij kunnen bedenken voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

15 juni 2017

Studenten laten robots rondspringen op de Markt van Delft

Hoe vaak zie je een groot plein vol met hoppende robots? Kom op woensdag 21 juni naar de Markt in Delft. Wie maakt de beste robohopper?

15 juni 2017

Zelfrijdend vervoer verandert mobiliteit ingrijpend

De verwachtingen van geautomatiseerd rijden zijn hooggespannen. De technologie is er 95% klaar voor, stelt prof. Dariu Gavrila op vrijdag 23 juni in zijn intreerede.

TU Delft handhaaft haar plaats in THE Reputation Rankings

In de nieuwe World Reputation Rankings van Times Higher Education magazine staat de TU Delft wereldwijd op een gedeelde 51-60e plaats, net als de vorige jaren.

Wiskunde helpt brandwondengenezing

Daniël Koppenol ontwikkelde samen met Fred Vermolen van de TU Delft diverse wiskundige modellen waarmee de genezing van (brand)wonden kan worden nagebootst. Dit kan helpen bij een betere genezing. Volgens Vermolen staat de samenwerking tussen de wiskunde en de biologie en geneeskunde nog in de kinderschoenen, maar liggen er ontzettend veel mogelijkheden. Koppenol promoveert op donderdag 15 juni op dit onderwerp aan de TU Delft.

Challenges and solutions Smart Grid Cyber Security at the PowerWeb event

Op vrijdag 9 juni 2017 leerden bezoekers van het jaarlijkse TU Delft PowerWeb-event van alles over de uitdagingen en oplossingen voor cybersecurity van slimme elektriciteitsnetten (Smart Grids).

12 juni 2017

Bart Reijnen Alumnus van het jaar 2017

De TU Delft heeft Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniekalumnus Bart Reijnen uitgeroepen tot Alumnus van het Jaar 2017. De prijs is bedoeld om TU Delft alumni die hun sporen hebben verdiend in de wereld van innovatie en onderzoek in het zonnetje te zetten en studenten te inspireren bij hun studie- en carrièrekeuzes.

08 juni 2017

Stroomopwekkende ramen van Delftse start-up PHYSEE voor gebouwen in Eindhoven en Amsterdam

Vandaag worden de eerste PowerWindows, de stroomopwekkende ramen van de TU Delftse Start-up PHYSEE, opgeleverd als onderdeel van het nieuwe kantoor van Rabobank Eindhoven. Een belangrijke mijlpaal voor PHYSEE en tevens het startsein voor twee nieuwe projecten.

Vierde alzheimer-gen gevonden

Voor het eerst sinds bijna dertig jaar is er een gen vastgesteld dat betrokken is bij het ontstaan van een erfelijke vorm van de ziekte van Alzheimer.

Superhero Science and Technology krijgt eigen online open access-journal

Bij het eerste internationale symposium ‘Secrets of Superhero Science’, dat deze week aan de TU Delft werd gehouden, kondigde de Delftse onderzoeker en hoofdredacteur Barry Fitzgerald de start aan van het wetenschappelijke journal Superhero Science and Technology. Fitzgerald doet een oproep voor artikelen waarin nieuw en innovatief onderzoek in wetenschap, technologie en ethica wordt beschreven, met een link naar superhelden, superschurken, superkrachten, strips of films.