Laatste Nieuws

1562 resultaten
rss

29 juli 2020

TU Delft stelt 16 vacatures open voor Universitair Docenten in AI (-gerelateerd) onderzoek

De TU Delft werft 16 getalenteerde onderzoekers voor een florerende Artificial Intelligence (AI) gemeenschap.

29 juli 2020

Delftse studenten brengen verborgen inscripties van NSB kopstuk aan het licht

In Doodencel 601 in de voormalige strafgevangenis Scheveningen, tijdens de oorlog beter bekend als het Oranjehotel, zijn inscripties te zien van de terdoodveroordeelden die er zaten. Een groep bachelorstudenten van de TU Delft doorgrondde onder leiding van professor Joris Dik het geheim van dit stuk muur, zonder deze aan te tasten.

17 juli 2020

Cursus natuurkunde helpt VWO-er met overstap naar universiteit

13 juli 2020

Nooit meer vallen dankzij rugzak-achtige draagbare robot

Hulpmiddelen voor het evenwicht die in het dagelijks leven en in revalidatiecentra worden gebruikt, zijn nuttig maar verre van perfect. Stokken, looprekken, krukken en handrails veranderen de houding en verhinderen dat je je handen kunt gebruiken bij handelingen zoals het openen van deuren, het dragen van boodschappen of het opnemen van de telefoon

13 juli 2020

Jaar van de Docent 2020: studenten bedanken de docenten

De studenten van de TU Delft hebben alle docenten van de universiteit in het zonnetje gezet voor hun inspanningen in de voorbije bijzondere maanden.

10 juli 2020

Onderzoek opent black box van data-gedreven keuzemodellen

Gezichtsherkenning bij het nemen van foto’s met je smartphone, zoekmachines op het internet en aanbevelingssystemen op Netflix...

02 juli 2020

Werktuigbouwkunde studenten ontwerpen inventieve pakkethond

Studentengroep WB62 wint met hun pakkethondje ‘De Scarabee’ de Ontwerpwedstrijd 2020.

30 juni 2020

Watersnood 1953 leert: natuur redde levens en biedt kansen voor veiliger toekomst

Natuurlijke kwelders of schorren aan de zeezijde van dijken redden mensenlevens als een dijk wel doorbreekt. Dat schrijft een team van wetenschappers uit Yerseke, Delft en Antwerpen deze week in Nature Sustainability.

30 juni 2020

Nieuwe software brengt quantum netwerkontwerp naar gebruikers over de hele wereld

NetSquid, een gespecialiseerde simulator voor kwantumnetwerken, is vrij beschikbaar gesteld voor niet-commerciële gebruikers. De software, die sinds 2017 door QuTech wordt ontwikkeld, is de eerste in zijn soort die timingseffecten modelleert met behulp van discrete gebeurtenissen.

25 juni 2020

Eerste detector-array gereed voor GUSTO ballonmissie

De eerste detector-array voor NASA's GUSTO-missie heeft zijn pre-shipment review doorstaan en wordt nu naar de Universiteit van Arizona verzonden voor integratie in de ballontelescoop. SRON ontwikkelt samen met TU Delft de drie 8-pixel-arrays, voor de frequenties 4.7, 1.9 en 1.4 terahertz. Ze hebben nu de array voltooid voor het 4.7 terahertzkanaal—het lastigste onderdeel. GUSTO is een ballonmissie die de emissies gaat meten van materiaal tussen de sterren; het interstellaire medium.